BiH

Situacija izmiče kontroli u V. Kladuši. Migranti vrše kriminal, podmeću požare. Bilo je prijava i za silovanje.

Jedina otvorena i pristupna ruta za prebjeg iz Blisko istočnih zemalja prema EU je i dalje Balkanska ruta koja završava u Velikoj kladuši. Iz tog okružja pokušavaju se prokrijumčariti preko granice RH da bi nastavili put prema Francuskoj, Njemačkoj ili nekoj od skandinavskih zemalja.

Pošto se akumulacija migranata odvija u okruženju Velike kladuše, zbog nedostatka novaca i divljeg mentaliteta, izvršavaju svoje volje nad građanima BiH, odnosno građanima Velike kladuše. Narod se u strahu od migranata sam organizira preko grupa na Facebooku te su dogovoreni veliki prosvjedi u Bihaću za 29. kolovoza – kazao je Šemsudin Abdić.

Naime, ilegalni migranti kojima vlasti Unsko-sanske županije ne dopuštaju više ulazak, a entitet Republika Srpska ne dopušta zadržavanje na svom teritoriju, nalaze se od ponedjeljka na tzv. ničijoj zemlji, u međuprostoru između dvaju entiteta. Policija Unsko-sanske županije kontrolira sve prilaze ne dopuštajući ulazak migranata koji neprestano pristižu s područja Republike Srpske.

Istodobno, vlasti Republike Srpske ne dopuštaju zadržavanje ilegalnih migranata koji ulaze u BiH na svom teritoriju te ih prevoze do međuentitetske granice s Federacijom BiH na području Unsko-sanske županije odakle oni pokušavaju ući u Republiku Hrvatsku i nastaviti dalje prema drugim zemljama Europske unije.

Zbog takve situacije i kao tičnog stanja na terenu vodeća bošnjačka stranka u BiH, Stranka demokratske akcije (SDA), zatražila je raspoređivanje vojske na granici sa Srbijom kako bi se smanjio priljev ilegalnih migranata.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er