VJERA I DUHOVNOST

Samo ti Isus može uzeti svaki strah i reći: “Ne boj se, ja sam te otkupio!”

Isus liječi tamo gdje psiholog, lijek ni itko drugi ne dopire… gdje ti više nitko ne može pomoći i vratiti nadu. Isus te ljubi tamo gdje te drugi boje i upoznati. Isus ulazi i tamo gdje se sam ti i drugi bojite i zaviriti.

Isus otkopava ono što ti zakopavaš u sebi, svaku onu tešku misao i osjećaj. On se ne boji dotaknuti tvoju bol, tvoj grijeh, tvoju depresiju, pobačaj, homoseksualnu sklonost, psovku, pornografiju, razvod… I hoće nas ovaj svijet uvjeriti da je čovjek dovoljan… psiholog, lijek, terapija.

Ali nije, znaš to. Jer, na kraju ti samo Isus može reći da ti je najteži grijeh i pogreška oproštena, da si slobodan. Samo ti Isus istinski može reći da će sve biti dobro.

Samo ti Isus može uzeti svaki strah i reći: “Ne boj se, ja sam te otkupio!” Samo On ti to može reći i dati, jer je jedini umro i dao život za tebe. Samo te On poznaje kao vrijednog svakog truda.

Ustani zato, ljubljeni prijatelju moje duše, ustani, stani na noge – padajući na koljena. I vidjet ćeš da se duboko u tebi nešto mijenja i ozdravlja kad srce otvoriš Njemu; kad Njemu ispričaš svaku svoj bol i kad u Njegov dlan pohraniš svaku svoju suzu i počupanu vlas sa glave. On kaže da zbog suza ne vrijediš manje, nego više – jer ih pretvori u bisere.

Samo Isus to može! Čovjek ne! Nijedan! Ni najbolji! I zato ga trebaš, bio slab ili jak, osjećao se dobro ili pomišljao na samoubojstvo… znaj da ti samo On može dati mir i smisao. Nitko drugi. Ako misliš da si našao, lažeš sam sebe: ne može bez Njega.

Opasno je. Bolno. Prolazno. Samo je Njegova ljubav vječna. Samo Bog je dosta. Sjeti se da ipak postoji izlaz, odmor, put, spas, život – samo traži Njega. Kako je lijepo stati i otpočinuti dok srce pjeva: “Samo Isus može… upaliti nova svjetla…” Da, može. Samo Isus. I tebi može, brate moj, upaliti nova svjetla.

Nikome drugom nemoj se klanjati. Sretan je ovaj dan dok ove riječi kao duboka spoznaja ulaze u tvoje srce i vraćaju ti svijest da ništa nije izgubljeno, nepopravljivo, neizlječivo, neoprostivo… Isus sve čini nanovo. Neke stvari u tvom životu, samo Isus može učiniti… budi uvjeren u to prijatelju.

Izvor: portal Bog je tu

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er