VJERA I DUHOVNOST

Relikvija srca Padre Pija bit će izložena u rujnu

Relikvija svetog Padre Pija iz srca Pietrelcina ponovno će biti izložena na njegovu liturgijsku svetkovinu sljedećeg 23. rujna, kako je najavio novi rektor kapucinskog svetišta San Giovanni Rotondo, fra. Aldo Broccato.

Dragocjena relikvija, nakon kanonskog priznanja i naknadne konzervatorske obrade, čuva se u relikvijaru koji je blagoslovio papa Benedikt XVI. 21. lipnja 2019., tijekom svog hodočašća u San Giovanni Rotondo. Relikvijar se trenutno nalazi u ćeliji br. 5 samostana Santa Maria delle Grazie – ćeliji u kojoj je voljeni svetac živio 30 godina, a koja mu je ostala na raspolaganju i nakon njegovog kasnijeg preseljenja u ćeliju br. 1, gdje je i umro. 23. rujna prije 55 godina, piše Aleteia.

No, prema bilješci koju je objavio Avennire, “glavni razlog prisutnosti relikvije u ćeliji br. 5 je njezino izravno upućivanje na mističnu ranu ljubavi transverberacije.” Prema svečevim životopiscima (i nekim pismima koje je sam Pio napisao svom ispovjedniku) Padre Pio je između 5. i 7. kolovoza 1918. imao viziju u kojoj mu je “nebesko biće” s vatrenim kopljem probolo bok – vrlo nalik viziji Tereze de Ávile. Njegov duhovnik objasnio mu je da nadnaravno iskustvo treba smatrati činom božanske milosti, a da je rana na svečevu tijelu vidljivi znak njegova jedinstva s Bogom.

Prošlog lipnja relikvija transverberiranog srca Padre Pija bila je izložena u Svetištu Gospe od Utjehe u Puli, na godišnjoj regionalnoj konvenciji Molitvenih skupina Padre Pija Sardinije, objašnjava Avvenire. Potom je nadbiskup Cagliarija Giuseppe Baturi, koji je predsjedao svečanim slavljem, podsjetio da je „srce, biblijski, središte osobe, ne samo osjećaja; svakako je mjesto i organ ljubavi.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er