HERCEGOVINAHRVATSKAMEĐUGORJEVIJESTI

Poznati svjetski časopis Forbes objavio rutu Camino Dubrovnik – Međugorje

Američki Forbes posvetio je članak novoj pješačko-turističko-hodočasničkoj stazi koja povezuje benediktinski samostan u Dubrovniku i crkvu sv. Jakova u Međugorju. Staza od 147 km jednim dijelom prolazi i kroz neumski kraj, piše portal manager.ba.

Ova planinarska ruta uskoro će povezivati Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu s početkom u kulturom bogatom gradu Dubrovniku, piše Forbes. Staza će povezivati ​​popularno hrvatsko odredište s prekograničnim mjestom Međugorjem koje privlači uglavnom vjerski turizam. Projekt bi mogao pomoći u borbi protiv problema masovog turizma u Dubrovniku – nedavno proglašenim najturističkijim gradom u Europi – i privući veću pozornost na podcijenjena odredišta u Bosni i Hercegovini.

Camino Dubrovnik – Međugorje predstavljen je početkom ovog mjeseca i na njemu će surađivati ​​razne općine iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uključujući Dubrovnik, Neum, Čapljinu i Ravno.

Nova staza razvit će i pratiti stazu drevnog Puta svetog Jakova. Ova staza duga 147 kilometara povezuje benediktinski samostan svetog Jakova u Dubrovniku s crkvom svetog Jakova u Međugorju. Očekuje se kako će hodočasnicima za prelazak staze trebati šest dana. 

Ruta će uglavnom ići povijesnim stazama kojima je lokalno stanovništvo nekad hodalo između vjerskih objekata kroz brojne prirodne atrakcije i povijesnu baštinu. 

Početak radova na čišćenju i postavljanju putokaza na novoj stazi planiran je za rujan i listopad. Zatim će se izraditi detaljna karta kojoj će se također moći pristupiti pomoću aplikacije. 

Bratovština sv. Jakova u Hrvatskoj, kao dio Nadbratovštine sv. Jakova iz Santiaga de Compostele, nositelj je projekta “Camino Hrvatska” te su dubrovačkom gradonačelniku Frankoviću predložili da osmisli dionicu koja bi povezala Dubrovnik i Međugorje. 

Sporazum su potpisali predstavnici općine Dubrovačko primorje, grada Čapljine, općine Neum, općine Ravno, općine Čitluk i Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije. 

medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er