CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Poljski egzorcist upozorio: Mnogi katolici su pod utjecajem Sotone a ovo je glavni pokazatelj

Poljski egzorcist: “Živimo u skeptičnim vremenima. Oni koji samo načinju ideju postojanja zlih duhova nazivaju se praznovjernima ili kao da su iz srednjeg vijeka. Takvi ljudi često su ismijavani u ovom mentalitetu. Suvremeni zapadni mentalitet govori da je zlo samo nedostatak dobra ili pak psihološki faktor koji se može tretirati medicinskim i socijalnim programima.

No, to nije ono što Crkva naučava. Biblija i Katolička crkva podučavaju da smo mi svi uključeni u borbu s duhovnim silama(egzorcist). Vrlo je važno biti svjestan te činjenice. Moram priznati da je sramota da su i mnogi svećenici danas nesvjesni te činjenice. I ja sam bio među njima dugo vremena. Potpuno slijep. Mislio sam da sam dobar svećenik ako obavljam svoje dužnosti, međutim, bio sam mrtav dugi niz godina.

No, u rano jutro jednog dana, Gospodin je promijenio moj život zauvijek. On mi je poslao mladog čovjeka koji me molio na koljenima za pomoć. Bilo je četiri sata ujutro, ali nije bio pijan, drogiran ili mentalno poremećen. Kada sam molio nad njim za par sekundi, svjedočio sam masivnim demonskim manifestacijama, tijekom kojih je Isus spasio njegov život. Nakon tog događaja oči su mi se potpuno otvorile za život u novoj dimenziji na ovom duhovnom području. Taj događaj otvorio je vrata mnogim ozdravljenjima i čudima kojima sam svjedočio, uključujući i ozdravljenja svećenika i redovnika.

Važno pravilo duhovnog ratovanja je da ne smijemo biti usredotočeni na đavla, nego da naše oči stalno treba upirati u Boga. Nakon toliko godina saznao sam da je najbolji način za rješavanje đavla – padanje u ljubav Božju.”, govori egzorcist Petar Glas, egzorcist i svećenik iz Poljske na službi egzorcista u Engleskoj i član Međunarodnog udruženja egzorcista, u intervju za za Inside The Vatican i objašnjava da đavao vodi bitku protiv nas, bez obzira vjerovali mi u njega ili ne. Dodaje da je zapravo vrlo pogubno ne znati ništa o njemu.

“Da bismo razumjeli bitku, moramo početi priznanjem da smo u ratu. Đavao i demoni ne samo da napadaju pojedince poput vas i mene, oni napadaju brakove, obitelji, institucije, korporacije, crkve i mnoge druge stvari. Za neke od nas, najteže bitke su one borbe koje vodimo u sebi. Kršćanski život nije pasivan. Dok ne razumijemo snage i sile koje su protiv nas i ako nismo spremni boriti se za istinu nećemo biti u mogućnosti primiti sve što nam je Bog namijenio, kazao je egzorcist Petar Glas

Sotona nad nama nema vlasti osim ako kroz naše grešne radnje ili glupe izbore otvorimo vrata njegovu utjecaju.

Sotona nije neki mitski lik, on je vrlo sofisticiran i specijaliziran. On može izazvati, izazivati, preobraziti se. On je lukav, postavlja nam zamke i njegov plijen je uvijek čovjek. On voli manipulirati i kontrolirati, i uvjerava ljude, svećenike, teologe da je nepostojeći, a time dobiva svoj najjači oslonac.

“U duhovnom svijetu, upozorava egzorcist pater Glas, širok je raspon demonske aktivnosti. Na jednom kraju spektra je iskušenje, na drugom demonska opsjednutost. Temptation, odnosno neopiranje iskušenjima, vodi nas u grijeh. Neokajani grijeh može dovesti do demonskog utjecaja, a demonski utjecaj vodi nas do duhovnog i psihičkog ropstva. Mnogi ljudi, uključujući i mnoge katolike, duhovno su i emocionalno uznemiravani.
Mnogi su zaustavljeni u naumu da se povrate Kristu i traže ozdravljenje, izbjegavajući pokajanje, sakramente i priznanje.

Uskoro njihova nelagoda postaje ogroman jaz koji ih izolira i oni više ne znaju kako da se vrate Bogu. Tad se puštaju đavlu i tu nastaje ropstvo u močvari tame koja ima svog počinitelja – Sotonu.
Kada se počnemo udaljavati od Boga, pravi problemi počinju. Sotona će učiniti sve kako bi nas stavio u pakao usamljenosti, čak i ako smo okruženi velikom obitelji ili gužvom ili društvenim mrežama s tisućama virtualnih prijatelja,” kaže egzorcist Petar Glas dodajući kako možemo prepoznati široko rasprostranjeno duhovno ropstvo:

“Jedan od oblika duhovnog ropstva često prisutnog među nama je strah. Strah je jezik đavla. On ubija vjeru i pouzdanje u Boga, dodaje egzorcist Petar.

Ako neka osoba pripada Kristu, posjedovanje nije moguće, ali moguće je demonsko uznemiravanje. Demoni mogu napasti one dijelove našeg života koji ne pripadaju Bogu. Zato je važno sve predati Bogu. Jer kad oni imaju vlast nad samo jednim područjem našeg života koji je daleko od Boga, oni dobivaju neku kontrolu. Potrebno je ponekad razlučiti koji segment života je u njihovoj vlasti,” govori.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er