OSTALOSVIJETVIJESTIZANIMLJIVOSTI

Poljska uvodi ustavnu zaštitu djece: zabranu posvajanja homoseksualnim parovima

Poljski predsjednik Andrzej Duda potpisao je zakonski prijedlog ustavnih promjena kojima bi se istospolnim parovima zabranilo udomljavanje/posvajanje djece.

„Drago mi je da mogu učiniti ono što sam obećao na početku svojeg mandata,… da poduprem poljske obitelji i zaštitim poljsku djecu“, izjavio je Duda.

Prijedlog bi trebao biti prihvaćen u donjem domu poljskog parlamenta gdje većinu ima vladajuća stranka koja je i nominirala Dudu za novi predsjednički mandat. Duda je izjavio da se preko 70 posto Poljaka protivi tome da istospolni parovi udomljavaju djecu i da će se zahvaljujući ovome osigurati njihova dobrobit u većoj mjeri.

Iako ‘istospolni brakovi’ nisu legalizirani u Poljskoj, trenutno ne postoji zakon koji bi istospolnim parovima branio posvajanje djece.

Duda je ranije optužio u LGBT pokret za širenje ideologije i ideja koje su još štetnije od komunističke ideologije i rekao da se slaže s drugim konzervativnim političarem koji je izjavio da “LGBT nije pokret za čovjeka, to je ideologija.”

Rekao je da si je tijekom poljskog komunističkog mraka i totalitarizma, koji je trajao više od četiri desetljeća i odnio stotine tisuća života, režim osiguravao opstanak indoktrinirajući najmlađu generaciju – djecu.

“To je bio boljševizam. Bilo je to ideologiziranje djece “, rekao je predsjednik Duda.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er