CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

POJAVA COVID-A 19 U SAMOSTANU MILOSRDNIH SESTARA SV. KRIŽA U ĐAKOVU

Vezano uz upite medijskih kuća o pojavi Covida-19 u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosi priopćenje za medije iz Samostana u Đakovu:

“Poštovani predstavnici medija!

Nažalost, točna je informacija da se u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa pojavio COVID-19, bolest koju uzrokuje koronavirus. U nedjelju 21. lipnja četiri sestre su dobile temperaturu o čemu smo obavijestili našu liječnicu koja je potom izvijestila epidemiologa. Testirano je ukupno 12 sestara od kojih je deset pozitivno.

Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, cijelo vrijeme epidemije sestre su se pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra Amadea i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret.

U samostanu je trenutačno oko 180 sestara, prosječna dob je 69,71. Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Samostan Milosrdnih sestra sv. Križa, Đakovo.”

Oni svećenici koji su u posljednje vrijeme po službi, uz mjere opreza, dolazili u samostan u dogovoru s epidemiološkim službama u novonastalim prilikama poduzeli su mjere samoizolacije.

(kta/ika)

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er