BiHČITLUKVIJESTI

Pogledajte kakvo je epidemiološko stanje u općini Čitluk!

”Mjere su urodile plodom i sada je situacija stabilna”, rekla je za Oslobođenje epidemiologinja Andrea Jurić koju je Zavod za javno zdravstvo dodijelio ovoj općini kako bi se suzbilo širenje virusa.

Naime, Hercegovačko-neretvansk županija je najpogođenija pandemijom Covid-19 u BiH, a po broju oboljelih prednjači Čitluk gdje je zabilježen 81 slučaj.

Sada je situacija stabilna, potvrdili su epidemiolozi, te u posljednjih nekoliko dana u ovoj općini nema zabilježenih novih slučajeva zaraze. Nakon što je u samostanu i Majčinom selu u Međugorju otkriven prvi slučaj zaraze, u Čitluku su se počeli javljati prvi pacijenti pozitivni na virus. U prvih nekoliko dana u ovoj općini otkriven je veliki broj oboljelih te im je Zavod za javno zdravstvo dodijelio epidemiologa Jurić.

”Ja sam se uključila 4. travnja 2020. i od tada smo skupa sa direktoricom Doma zdravlja i HE službom Doma zdravlja sa CZ-om implementirali sve mjere za sprečavanje i suzbijanje pandemije”, rekla je sarajevskim novinama Jurić.

Naglašava da je posljednjih nekoliko dana bilo pozitivnih slučajeva u Čitluku i da se radilo o retestiranju osoba koje su odranije bile zaražene. Stručnjaci su potvrdili da je situacija stavljena pod kontrolu zahvaljujući odgovornom ponašanju građana, a unatoč lijepom vremenu, čitlučke su ulice bile uglavnom prazne.

bljesak.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er