CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Papa pisao paraolimpijcu stradalom u nesreći. Pročitajte šta mu je napisao.

Papa Franjo uputio je pismo podrške paraolimpijcu Alessandru Zanardiju koji je u bolnici u teškom stanju, napisavši da je “svojim primjerom pokazao što znači početi ispočetka nakon iznenadnog prekida”, piše list La Gazzetta dello Sport.

“Vrlo dragi Alessandro. Vaša priča primjer je kako se može uspjeti nakon iznenadnog prekida. Putem sporta, podučili ste nas kako živjeti i pokazati primjer ostalima, iz hendikepa dali ste svijetu poduku o humanosti”, napisao je Papa.

“Hvala vam što ste dali snage onima koji su je izgubili. U ovom tako bolnom trenutku uz vas sam i molim za vas i vašu obitelj”, napisao je Papa. 

Zanardi (53), je zadobio teške ozljede glave u petak u prometnoj nesreći dok je vozio svoj bicikl kojim se zabio u kamion. 

Nekada vozač Formule 1, Zanardi je postao poznati paraolimpijac otkako su mu amputirane obje potkoljenice 2001. nakon strašne nesreće na automobilskoj utrci prvenstva IndyCar u njemačkom Lausitzringu.

Zanardi je osvojio po dvije zlatne medalje u parabiciklizmu na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Janeiru četiri godine poslije. Osvojio je i deset naslova svjetskog prvaka.

Brojni sportaši, umjetnici i političari poslali su mu poruke podrške. “Hrabrost Alex, ne odustaj. Cijela se Italija bori s tobom”, napisao je i talijanski premijer Giuseppe Conte.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er