PAPA FRANJO

Papa Franjo predvodit će misu u Bazilici Sv. Petra 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske

Papa Franjo predvodit će misu u Bazilici Sv. Petra 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske, najavila je Papinska komisija za Latinsku Ameriku.

Misa će se slaviti u 18 sati, a kako se navodi u priopćenju Papinske komisije, katolici diljem američkog kontinenta pozvani su, devet godina od 500. obljetnice ukazanja Djevice Marije, „ponovno otkriti duboko značenje prisutnosti Isusa Krista preko Marije u našim zemljama”.

Povjerenstvo navodi, prenosi Vatican News, kako Gospa Guadalupska „u svom dijalogu sa Svetim Juanom Diegom poziva nas da s novom snagom cijenimo ljepotu i dostojanstvo proročke prisutnosti žena, prijeko potreban protagonizam laika, mogućnosti za siromašne, sinodalnost kao dinamičnu dimenziju zajedništva te da prihvatimo radikalnu usmjerenost svakog života prema Isusu Kristu”.

Pozvani smo, nastavlja se, učiniti svoje obitelji, svoje zemlje i cijeli kontinent „svetom kućom” u kojoj se može slobodno naviještati vjera u „pravoga Boga za kojega živimo”.

Misi koju će predvoditi Papa prethodit će molitva krunice s početkom u 17 sati 30 minuta, a slavlje će pratiti zborovi Sikstinske kapele, Papinskog kolegija Pio Latino Americano i Papinskog meksičkog kolegija.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er