CRKVAOSTALOVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

(VIDEO) Papa Franjo: Ovo su dvije stvari koje uvijek nosim u svom džepu…

Papa Franjo o dvije stvari koje redovito nosi sa sobom…

Papa Franjo naučio nas je tijekom svog pontifikata na duhovnu praktičnost i jednostavnost. Njegovi poticaji na molitvu krunice ili jednostavne pobožnosti popust stavljanja papirića s molitvama ispod kipa svetog Josipa koji spava, s lakoćom nalaze svoj odjek među vjernicima, potičući i njih na male, ali praktične korake kojima mogu prići bliže Očevoj prisutnosti.

Sveti Otac je na jučerašnjoj općoj audijenciji ponovno istaknuo jednu pobožnost, blisku njegovom srcu, a koja nam svima može biti duhovno korisna.

U nagovoru održanom u Dvorani Pavla VI., osvrnuvši se na nedavno sudjelovanje na Svjetskom danu mladih u Panami, Papa je posebno istaknuo Križni put koji je s tisućama okupljenih iz cijelog svijeta molio u Campo Santa Maria la Antigua – Cinta Costera.

“Hoditi s Marijom za Isusom koji nosi križ je škola kršćanskog života: ondje se uči strpljiva, tiha, konkretna ljubav”, poručio je Sveti Otac okupljenima na općoj audijenciji.

“Reći ću vam nešto u povjerenju: jako volim obavljati križni put, jer je to hod s Marijom za Isusom. I uvijek nosim sa sobom, da ga mogu obaviti u bilo kojem trenutku, džepni križni put, koji mi je darovala jedna sveta misijska duša u Buenos Airesu. I kad imam vremena uzmem i pratim križni put.”

To nije prvi put da je Papa istaknuo kako redovito sa sobom nosi mali Via Crucis, križni put koji moli u slobodno vrijeme.

Tijekom pohoda Keniji, Ugandi i Srednjoafričkoj Republici 2015., Sveti je Otac mladima u kenijskom glavnom gradu Nairobiju otkrio kako se u njegovom džepu uvijek nalaze dvije stvari: mali križni put i krunica.

“U svom džepu uvijek nosim dvije stvari: krunicu, kako bih molio, te nešto što se čini pomalo čudnim… što je to? To je priča o Božjem padu. To je maleni Via Crucis. Kao što je Isus patio od trenutka kad su ga osudili na smrt do trenutka kad je položen u grob. S ove dvije stvari činim najbolje što mogu. Zahvaljujući njima ne gubim nadu.”

Krunica, križni put ili sveta sličica nisu veliki teret. I mi ih možemo nositi u svom džepu ili novčaniku te ih u različitim trenucima – tijekom pauze na poslu, u tramvaju i autobusu, ili u rijetkim slobodnim minutama koje ulovimo tijekom obvezama ispunjenog dana – možemo izvaditi te se molitvom uteći našem Gospodinu, na trenutak sakriti i odmoriti u Njegovom naručju.

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er