OBITELJOSTALO

Preminula žena koja je spasila nekoliko tisuća djece od pobačaja

“Ova je žena živjela Krista. Ona je danas prisutna u nekoliko tisuća osmijeha djece koju je spasla od pobačaja. Ona je meni bila mentorica. Jedna je od najgorljivijih osoba i najvećih ‘influencerica‘ koju sam poznavao. Gorila je za trudnice u nevolji. Istinska i neustrašiva. Ustrajna do samog kraja svog života na zemlji. U njoj se ispunjavaju riječi Kristove: Tko ustraje do svršetka, bit će spašen”, napisao je Ante Čaljkušić na svom Facebook profilu.

Preminula je Bosiljka Bačur predsjednica Centra za pomoć trudnicama — “Djetešce, na sunašce” i majka šestero djece. Poznata je kao velika zašitnica nerođenih u Hrvatskoj. Dugi niz godina uređivala je i vodila emisiju na Hrvatskom katoličkom radiju “Životu ususret” u kojoj je promicala kulturu života.  Zahvaljući njoj mnoge žene su odustale od pobačaja. Na Hrvatskom katoličkom radiju u emisiji “Zašto vjerujem” Bosiljka Bačura posvjedočila je kako joj je najveća sreća u životu kada spasi dijete od pobačaja.

“Sve je započelo mojim sazrijevanjem u vjeri. Tako sam negdje 1992. neprestano u sebi čula Gospodinov glas koji me je budio i noću kako mi govori: ‘Što god ste učinili jednom od  moje najmanje braće meni ste u činili‘. Meni je došlo u svijest pitanje tko su moja najmanja braća i zaključila sam da su to oni koji se trebaju roditi, a ne daju im da se rode. Mene je to mučilo i ja sam morala nešto napraviti. Odlučila sam se javiti župniku Franji Juraku i predložiti mu da u župi osnujemo neko savjetovalište za pomoć trudnicama i duhovno i materijalno. Župnik me je pogledao i rekao da ako ja to želim raditi on mi daje prostor i telefon. Mužu sam rekla da ja jednostavno to moram učiniti. Tada je sve krenulo. Napustila sam posao i osnovali smo Centar za pomoć trudnicama Djetešce, na sunašce. To bi nazvala mojim sazrijevanjem u vjeri jer riječju i djelom treba pomoć “, posvjedočila je Bačura.

Nikada se nisam sramila reći da sam vjernica.

Istaknula je da je od malih nogu vezana za Crkvu. “Gdje sam ja tu je i vjera. Nikada se nisam sramila reći da sam vjernica i uvijek sam rasla u vjeri. Kada govorim o poteškoćama u vjeri onda bi izdvojila da mi je najteže kada trpim neko poniženje ili izrugivanje. No, Božja providnost je ta koja me cijeli život prati i pomaže u teškim trenucima”, rekla je.

Ako imamo Boga imamo sve.

Naglasila je da bi svaka župa trebala imati savjetovalište za žene. “Mi moramo raditi na sebi i truditi se svaki dan da spoznamo Božju volju i da budemo na strani dobra. Ne smijemo se bojati tražiti blagoslov Boga. Ako imamo Boga imamo sve. Moramo biti otvoreni životu i ne bojati se ljubavi”, zaključila je.

Bosiljka Bačura bila je aktivna i u molitvenoj inicijativi “40 dana za život”. Uvijek je naglašavala da je uz savjetovanje i konkretnu materijalnu pomoć važno i moliti za sve žene koje žele pobaciti. Iz tih razloga je ova molitvena inicijativa za nju bila važna i trudila se u svakoj sudjelovati.

Povodom njezine smrti na svom Facebook profilu Ante Čaljkušić je napisao: “Ova je žena živjela Krista. Ona je danas prisutna u nekoliko tisuća osmijeha djece koju je spasla od pobačaja. Ona je meni bila mentorica. Jedna je od najgorljivijih osoba i najvećih ‘influencerica‘ koju sam poznavao. Gorila je za trudnice u nevolji. Istinska i neustrašiva. Ustrajna do samog kraja svog života na zemlji. U njoj se ispunjavaju riječi Kristove: Tko ustraje do svršetka, bit će spašen”.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er