VJERA I DUHOVNOST

Ovog svećenika od metka je spasio smeđi škapular

Ponekad će Bog čudesno spasiti osobu od smrti, a to se može dogoditi na bezbroj načina. On to čini kada je to unutar njegove volje i često kako bi istaknuo vjeru pojedinca. Jedna takva priča može se pronaći u knjižici “Odjeća vjere” , koja pripovijeda kako je svećenika spasio Bog nošenjem njegovog smeđeg škapulara.

Jednog je dana francuski svećenik na hodočašću išao do lokalne crkve kako bi slavio misu. Dok je bio blizu crkve, svećenik je shvatio da je nešto zaboravio. Dok se ujutro oblačio, svećenik je zaboravio svoj smeđi škapular koji mu je obično išao ispod odjeće. To ga je uznemirilo i nije mogao služiti misu bez časti Blažene Djevice Marije smeđim škapularom. Međutim, zakasnio bi na misu ako bi se vratio u svoj konak.

Svećenik je ipak odlučio otići natrag i staviti škapular, radije je slavio misu sa škapularom. Kasnije, dok je prinosio svetu žrtvu, jedan je mladić prišao oltaru, izvadio pištolj i pucao svećeniku u leđa. Na zaprepaštenje svih, svećenik je nastavio moliti misne molitve kao da se ništa nije dogodilo. Isprva se pretpostavljalo da je metak nekim čudom promašio metu. Međutim, nakon pregleda, pronađeno je da je metak PRIDRŽAO ZA MALI SMEĐI ŠKAPULAR bez kojeg je svećenik tako tvrdoglavo odbijao ostati.

U priči nema drugih detalja, poput imena svećenika, datuma ili lokacije, ali nije prvi put da je nekoga od metka spasila svetinja koju je nosio (kao što je vojnik iz Prvog svjetskog rata kojega je spasila njegova Biblija). Ističe vjeru pojedinca i kako ih je njihova vjera doslovno spasila od opasnosti. Iako ove priče ne jamče da će netko biti spašen ako nosi nešto sveto, one pojačavaju potrebu da imaju autentičnu vjeru u Boga, vjerujući da će ih zaštititi u vrijeme njihove potrebe. Ako imamo autentično povjerenje u Boga, sve je moguće.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er