MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Ovo su pet moćnih svetaca zaštitnika zdravlja – utecimo se njihovu zagovoru

Mi katolici vjerujemo da su molitve svetih u nebu vrlo moćne, stoga se utecimo njihovu zagovoru u svim našim potrebama, duševnim i tjelesnim! Pet svetaca zaštitnika zdravlja:

Sveta Dimfna

Sveta Dimfna je zaštitnica onih koji boluju od depresije i duševnih bolesti. Ona je Irska svetica ubijena od vlastitog oca nakon što je sišao s uma od tuge nakon smrti voljene supruge. Njen spomendan se slavi 15. svibnja.

Zagovorna molitva svetoj Dimfni

Dobra sveta Dimfno, velika čudotvorko u svakoj nemoći duše i tijela, ponizno molim tvoj moćni zagovor kod Isusa, preko Marije, Zdravlja bolesnih, u svojoj trenutnoj potrebi (navedite kojoj). Sveta Dimfno, mučenice čistoće, zaštitnice opterećenih duševnim i mentalnim bolestima, ljubljena kćeri Isusa i Marije, izmoli kod njih uslišanje mojih potreba.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

Sveta Dimfno, moli za nas!

Sveti Pelegrin

Sveti Pelegrin je zaštitnik oboljelih od raka. On je talijanski svetac kojem je rak zahvatio nogu.

Tijekom noći uoči operacije na kojoj mu je noga trebala biti amputirana, Pelegrin je žarko molio pred križem i bio je čudesno ozdravljen. Njegov spomendan se slavi 4. svibnja.

Zagovorna molitva svetom Pelegrinu

O, veliki sveti Pelegrine, nazivan si „Veliki“, „Moćni“, „Čudotvorac“ zbog brojnih čudesa koja si dobio od Boga za one koji su se tebi utjecali. Tijekom mnogih godina si nosio u svom vlastitom tijelu bolest koja razara sama vlakna našeg bića, a koja je postala izvor svih milosti kada ljudska pomoć više nije bila djelotvorna. Bio si obdaren viđenjem Isusa koji je sišao s Križa da ozdravi tvoju bolest. Zatraži od Boga i naše Gospe ozdravljenje bolesnika koje ti povjeravam. (Ovdje zastani i u tišini srca izgovori imena onih za koje moliš).

Potpomognut tvojim snažnim zagovorom mogu sada i u vječnosti pjevati Bogu pjesmu hvale njegovoj velikoj dobroti i milosti. Amen.

Sveti Maksimilijan Kolbe

Sveti Maksimilijan Kolbe je  zaštitnik onih koji boluju od raznih ovisnosti. On je svetac naših dana, ubijen u Auschwitzu, dobrovoljno se predajući kao zamjena za logoraša koji je bio određen za izgladnjivanje do smrti u zaključanom bunkeru. Sveti Maksimilijan je hrabro predvodio ostale osuđenike u bunkeru u molitvi i pjesmi, preživjevši tako više dana. Na kraju mu je ubrizgana smrtonosna injekcija. Njegov spomendan se slavi 14. kolovoza.

Zagovorna molitva svetom Maksimilijanu

Sveti Maksimilijane Kolbe, tvoj je život prožet ljubavlju i radom za duše žrtvovan usred užasa koncentracijskog logora i okončan ubrizgavanjem injekcije smrtonosne droge. Sućutno pogledaj (izreci ime osobe za koju moliš) zarobljenog ovisnošću o drogi/alkoholu i kojeg preporučujem tvom moćnom zagovoru. Ponudio si vlastiti život da bi sačuvao život oca jedne obitelji, obraćam ti se s povjerenjem, siguran da ćeš razumjeti i pomoći. Izmoli za me dar milosti da nikad ne uskraćujem ljubav i razumijevanje i da ne posustanem u molitvi koja može raskinuti okove ovisnosti i u potpunosti povratiti zdravlje osobi koju volim. Nikad neću prestati zahvaljivati Bogu koji mi je pomogao i čuo tvoj vapaj za me. Amen.

Sveta Lidvina

Sveta Lidvina je zaštitnica onih koji trpe kronične boli.

Ona je Nizozemska svetica koja je doživjela ozljedu tijekom klizanja na ledu. Posljedica tih ozljeda je bila doživotna prikovanost za bolesničku postelju i podnošenje strahovitih bolova. Unatoč tome, bespogovorno je prihvatila svoju patnju i neprestano molila tijekom dugogodišnje agonije. Njen spomendan se slavi 14. travnja.

Zagovorna molitva svetoj Lidvini

Sveta Lidvino, kroz patnju si spoznala težinu križa. Molim te, moli za sve čiji su životi opterećeni kroničnom bolovima. Pouči nas svojim primjerom da ne potratimo ni kap patnje, nego da ju s ljubavlju i hrabro „ponudimo” našem Gospodu koji je strpljivo patio za nas. Amen.

Sveti Juda Tadej

Sveti Juda (znan i kao Tadej) zaštitnik je onih koji se nalaze u bezizlaznim situacijama. On je bio jedan od dvanaestorice apostola koje je Isus izabrao i jedan od Isusovih rođaka. Ne zna se mnogo o životu ovog sveca, no njegov zagovor u bezizlaznim situacijama je iznimno snažan. Njegov spomendan se slavi 28. listopada.

Zagovorna molitva svetom Judi Tadeju

O, sveti Judo Tadeju, slavni apostole, vjerni slugo i prijatelju Isusov, Crkva te časti i po svem svijetu zaziva kao zaštitnika nade. Molim te, posreduj za me. Primjeni, molim te, tu osobitu moć danu od Boga i donesi nadu, utjehu i pomoć gdje su najpotrebnije. Budi mi na pomoći sada u ovoj velikoj nevolji da dobijem utjehu i pomoć s neba u svim svojim potrebama, posebice u (izreci svoju potrebu). Slavim Boga s tobom i svim svecima dovijeka. Obećajem, blaženi Judo, da nikada neću zaboraviti ovu veliku uslugu, častit ću te uvijek kao svog posebnog i moćnog zaštitnika i zahvalno ću poticati tvoje štovanje. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er