BiHREGIJA

Objašnjenje za posjetu BiH. Primamo upite na naš web servis, pa ukratko ćemo objasniti uvjete za ulaz u BIH

Zoran Tegeltija, predsjedavajući vijećem ministara BiH je na današnjoj sjednici vijeća ministara odobrilo ulazak za državljane članica EU počevši od 16.7.

TKO JE I KAKO MOGAO DO SADA ULAZITI U BIH?

Do sada su mogli ulaziti u BiH jedino osobe iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Preduvjet ulaska u BiH je valjan dokument s valjanom adresom iz države koje dolaze. Znači ukoliko imate Hrvatski dokument, bez obzira s prebivalištem ili boravištem dali je u Hrvatskoj ili BiH mogli ste neometano ući u BiH bez negativnog PCR testa na covid. Isto vrijedi za Srbiju i Crnu Goru. Njihovi valjani dokumenti s prebivalištem u svojim zemljama su vrijedili za ulazak u BiH.

DOUPNA PRIJAŠNJE ODLUKE VIJEĆA MINISTARA

Prije 14 dana vijeće ministara BiH je nadopunilo predstojeću uredbu pa je omogućen ulazak u BiH osobama drugog državljanstva ukoliko je jedan od supružnika državljanin Bosne i Hercegovine. Također je omogućen ulazak osobama od kojih je jedan od roditelja također državljanin Bosne i Hercegovine. Isto tako osoba sa drugim državljanstvom ukoliko ne posjeduje on kao osoba ili netko od supružnika/roditelja BiH državljanstvo mogao je ući u BiH na pravni poziv. To jeste poziv od pravne osobe, osobe koja se bavi nekim vidom posla i potrebna mu je ta osoba za daljni rad te će pridonijeti gospodarskom razvoju BiH

DANAŠNJA ODLUKA VIJEĆA MINISTARA ZA ULAZAK EU DRŽAVLJANA

Vijeće ministara je danas donijelo odluku za državljane članice EU. Ta osoba mora imati star NEGATIVAN PCR test na Covid19 maksimalno 48 sati. Ova se uredba ne odnosi na članove Hrvatskog državljanstva. Uredba se odnosi npr za Talijane, Nijemce ili nekog drugog člana EU odnosno Skandinavskih zemalja poput Islanda koje nemaju od supružnika/roditelja BiH državljanstvo. Jednostavno rečeno ovo vrijedi za strance koji žele posjetiti BiH iz turističkih ili nekih drugih privatnih/poslovnih razloga.

OPREZ ZBOG SITUACIJE U BIH

Pojedini komentiraju da se u Austriji ukoliko imate radni odnos strogo zabranjuje posjeta Bosni i Hercegovini. BiH kao spada u grupu 6 gdje je povećan rizik od oboljevanja od Covid 19, pa se tako prilikom povratka u Austriju, poslodavac može dati otkaz na temelju ove činjenice, jer je Austria kao država nije preporučila posjetu BiH zbog visokog rizika, pa samim time ste ugrozili svjesno svoje zdravstveno stanje i stanje Austrijanaca gdje boravite i radite. Ova informacija je danas stigla nama u inbox kao i mnogi upiti oko prelaska granice BiH. Točno ne možemo tumačiti odluke pojedinih zemalja iz okruženja već se odnosi na činjenicu da nam je javljeno da je situacija takva kakva jeste, pa ovim putem ne možemo potvrditi niti demantirati. Na vama je da provjerite prilikom polaska za BiH.

autor: www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er