CRKVA

Njemački biskupi predvode put do napuštanja Crkve

Nepokolebani vlastitim očitim pastoralnim neuspjehom, katolički biskupi Njemačke ustraju u svom uvjerenju da znaju kako povesti univerzalnu Crkvu u svjetliju budućnost – kroz njihov “Sinodalni put”.

Čak i nakon godina stalnog pada, najnovija statistika iz Njemačke je šokantna: Gotovo 360.000 njemačkih katolika prošle se godine odreklo svoje vjere; Više od 2 milijuna ljudi napustilo je njemačku Katoličku crkvu u prošlom desetljeću; i Broj njemačkih katolika koji redovito posjećuju misu manji je od polovice broja onih koji su otišli od 2012.

Biste li prihvatili poslovni savjet konzultanata koji su izgubili dva klijenta za svakog zadržanog? Ne bih ni ja. Pogotovo ne ako konzultanti preporučuju radikalne promjene. Ali predsjednik Njemačke biskupske konferencije nepokolebljiv je u svojoj podršci Sinodalnom putu. Kaže nam da će on i njegovi kolege “hrabro nastaviti putem koji je Crkva odabrala”. Pričekaj minutu.

Ako “Crkva” očituje volju naroda – kao što sugeriraju prijedlozi politike njemačkih biskupa – tada put koji je njemačka Crkva izabrala u prošlom desetljeću vodi ravno kroz vrata. Što je, kad bolje razmislimo, upravo ono kamo, prema jednom vrlo liberalnom, ali razboritom kritičaru inicijative njemačkih biskupa, upravo vodi sinodalni put.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er