CRKVAOSTALOVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Narkoman koji je izazvao Boga dobio šokantan odgovor

Narkoman je izazvao Boga govoreći: “Bože, ako si stvaran, otkrij se!”, a On mu je poslao odgovor koji mu je promijenio život. 

James Levesque odrastao je bez poznavanja Boga, a nitko od članova njegove obitelji nije vjernik.

Nije imao tatu, a mama je uvijek bila pijana, no kaže da je uvijek imao neku spoznaju o Bogu u svojoj savjesti.

U noći 25. kolovoza 1995. James je otišao u kuću svog prijatelja kod kojeg se previše opustio konzumirajući droge nakon čega je zaspao na kauču.

”Znate li tko je Isus?”

U ponoć se majka njegova prijatelja nagnula prema njemu. Držeći u rukama Bibliju, poručila mu je: “Moram vas nešto pitati. Znate li tko je Isus?”

Bio je zapanjen jer mu nitko nije postavljao takvo pitanje. On je sarkastično odgovorio: “Naravno da znam. Ostavite me na miru. Svi znamo tko je on.”

Ali ova predana kršćanka bila je odlučna te ga je pozvala da s njom dođe u crkvu. Tako je mladić popustio i pošao s njom u crkvu.

U crkvi se nije osjećao ugodno, no jedno svjedočanstvo djevojke koju je Bog oslobodio iz bande mu je ostalo u sjećanju. Zatim se počeo pitati: „Može li Bog zbilja biti stvaran? Je li je zaista oslobodio?”

Nakon toga, prijateljeva mama ga je te noći odvela kući i poklonila mu Bibliju.

Kad se James vratio kući, otišao je u kuhinju s namjerom da izađe kroz prozor te se nastavi družiti s prijateljima.

”Bože, ako postojiš, otkrij mi se!”

No prije nego što je to mogao učiniti, stalno je razmišljao: “Je li Bog stvaran? Je li to priča koju sam upravo čuo, može li to biti istina?”

Zatim je pomislio: “Ako je na Zemlju stvarno došao čovjek po imenu Isus Krist koji je oslobodio ljude. I činio je čuda i izbavlja ljude od droge, mislim da tog čovjeka želim upoznati!”

Osjetio je kako se soba počela mijenjati. Podigao je pogled prema nebu i molio odvažnu molitvu. Vikao je: “Ako si stvaran, otkrij mi se. Ako si stvaran i to mi pokažeš, ostatak svog života ću govoriti o tebi!”

Čim je to rekao, nešto poput ”munje s neba” ga je pogodilo ravno u prsa. Pao je i počeo plakati i smijati se.

James je to opisao kao snažan udarac u prsa i počeo je govoriti jezicima. On nije ni znao što se događa, jer nikada nije čitao Bibliju, niti je Boga poznavao.

James je na podu vrištao: “Isuse, stvaran si!” ponavljajući. Nakon te noći više nikad nije bio isti jer ga je jedan susret s Njim zauvijek promijenio.

www.medjugorje-news.com/novizivot.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er