MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitvom ove krunice može doći spasenje u tvoju kuću, u tvoj život, i za sve one za koje molite

BIBLIJSKA KRUNICA OSLOBOĐENJA je snažna molitva po kojoj su se dogodila mnoga čudesa. Moli se na običnu krunicu. Dok molimo krunice, više od 200 puta izgovaramo ime ISUS, IME po kojemu nam dolazi spasenje. »Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti« (Dj 4,12).

1 OTASTVO

U 1. otajstvu molimo od Gospodina samo za sebe, što je potrebno meni, gdje je potrebno moje oslobođenje ili ozdravljenje, čemu ja robujem, gdje još nisam slobodan,…

2 OTASTVO

U 2. otajstvu molimo za svoju obitelj, što je potrebno mojoj obitelji, gdje je zarobljena, s čim je za okupirana, čemu robije, molimo Isusa da on zauzme prvo mjesto u mojoj obitelji.

3 OTASTVO

U 3. otajstvu molimo za Crkvu na čelu sa svetim Ocem, biskupima, svećenicima, za svog župnika, molimo Isusa da On oslobodi i spasi crkvu od od zloga, da svećenici gore za Isusa, da crkva bude snaga i sila Duha Svetoga.

4. OTASTVO

U 4. otajstvu molimo za sve misionare, laike, laičke zajednice koji svjedoče svojim životom živoga Boga i Radosnu vijest da budu oslobođeni svake oholosti i navezanosti na ovaj svijet nego strpljivo i hrabro svjedoče svoju ljubav za Krista.

5. OTASTVO

U 5. otajstvu molimo za naše pokojne, za duše u čistilištu, za sve koji su se preporučili u naše molitve, za Gospine nakane, i sve bolesnike i sve one koji su u potrebi da im se Bog smiluje.

KAKO MOLIMO KRUNICU OSLOBOĐENJA

Vjerovanje 1x
Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu

Na veliko zrno (umjesto Očenaša molimo) 1x:
Isuse, ako me ti oslobodiš, uistinu bit ću oslobođen (Iv 8,36)

Na mala zrnca 10x:
Isuse, smiluj mi se,
Isuse, ozdravi me,
Isuse, spasi me,
Isuse, oslobodi me.

Na veliko zrno (umjesto Slava Ocu molimo) 1x:
Isuse, ako me ti oslobodiš, uistinu bit ću oslobođen (Iv 8,36)

Na kraju krunice; Zdravo Kraljice, Majko Milosrđa,…

Krunica OSLOBOĐENJA je Biblijska krunica. Dok molimo krunicu više od 200 puta izgovaramo IME ISUS, ime po kojemu nam dolazi spasenje. »Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti« (Dj 4,12). Umjesto Očenaša ponavljamo i vjerujemo u Isusove riječi „Ako vas dakle Sin oslobodi, zaista ćete biti oslobođeni“(IV 8, 36). 

Umjesto Zdravo Marije sjećamo se Isusova ulaska u Jerihon kad je slijepac sjedio na ulici i čuo gdje mnoštvo prolazi, tada je pitao što se to događa, a oni mu rekoše: „Isus Nazarećanin prolazi“ a on onda povika iz svega glasa „Isuse Sine Davidov Smiluj se, a oni su ga ušutkivali no on je vikao još jače Isuse Sine Davidov smiluj mi se! Ozdravi me! Isus se zaustavi i zapovjedi da ga dovedu k njemu. Kad se on približi, upita ga: “Što hoćeš da ti učinim?” A on će: “Gospodine, da progledam.” Isus će mu: “Progledaj! Slobodan si! Vjera te tvoja spasila.” I uđe u Jerihon Kad Isus dođe u Jerihon pogleda gore i ugleda Zakeja na smovki pa mu reče mu: “Zakeju, žurno siđi! Danas mi je proboraviti u tvojoj kući.” “Danas je došlo spasenje ovoj kući Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno!” (Lk 18, 35 – 19,10).


Molitvom ove krunice može doći spasenje i u tvoju kuću, u tvoj život, i za sve one za koje budeš molio/molila.

Imprimatur 14.01.2023. godine mons. dr. Franjo Komarica biskup banjolučki

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er