BRDO UKAZANJAMEĐUGORJEVIJESTI

Polazimo s “izvora”: Procesija na godišnjicu kreće s Brda ukazanja, od Gospina kipa, s mjesta prvih Gospinih ukazanja u 16 sati i 30 minuta. “

Polazimo s “izvora”: Procesija na godišnjicu kreće s Brda ukazanja, od Gospina kipa, s mjesta prvih Gospinih ukazanja u 16 sati i 30 minuta. ” Sutra (25. lipnja) je 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Župa i župljani intenzivno su se za ovaj dan pripremali cijelu ovu godinu.

Nakon svetih misa prije podne na hrvatskom jeziku koje će se slaviti u 6, 7, 8, 9 i 11 sati, poslijepodnevni program nastavlja se procesijom s Brda ukazanja do međugorske crkve sv. Jakova, a kako će to izgledati pojasnio nam je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

”Procesija na godišnjicu kreće s Brda ukazanja, od Gospina kipa, s mjesta prvih Gospinih ukazanja u 16 sati i 30 minuta. Polazimo s izvora. Želimo na taj način sebi posvjestiti važnost izvora. To je Podbrdo, to su Bijakovići, ono mjesto gdje je Gospa sišla prvi put i susrela se s vidiocima i želimo s tog izvora milosti u procesiji i molitvi krunice krenuti prema crkvi. Dakle, Gospa nas vodi Isusu i to je ta poruka.

Gospa u svemu što čini ovdje vodi nas Isusu, vodi nas euharistiji. Najprije ćemo moliti Vjerovanje i sedam Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu, molitvu koju su vidioci najprije molili na Podbrdu s Gospom, a onda ćemo u molitvi krunice i pjesmama nizbrdo krenuti i cestom doći do župne crkve”, kazao je fra Marinko Šakota, a ovu molitvu krunice mi ćemo prenositi i u našem radijskom programu, kao i na videoplatformama (Facebok, YouTube, livestream), a bit će u sklopu posebne emisije koja ćemo realizirati na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova i koja počinje od 16 sati piše Radio Mir Međugorje.

Središnje večernje misno slavlje bit će u 19 sati, a predvodit će ga provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, prije toga krunica se moli od 18 sati.

PROGRAM:

25. lipnja – 40. obljetnica ukazanja

Svete mise na hrvatskom jeziku: 6, 7, 8, 9, 11 i 19 sati
16:30: Procesija s Podrbda do crkve sv. Jakova
18:00: Krunica na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova
20:00: Nakon večernje mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro
16:00: Posebna emisija ICMM (Radiopostaja Mir, Facebok, YouTube, livestream)

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er