CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo povjerio svetom Josipu ratom razorenu Ukrajinu i Svetu zemlju

Papa Franjo je opću audijenciju završio potičući vjernike da napaćenu Ukrajinu i Svetu zemlju zajedno s njim povjere svetom Josipu te da se ulože svi napori kako bi došlo do mirovnih pregovora

Papa Franjo je na kraju opće audijencije 20. ožujka ponovno potaknuo na molitvu za Ukrajinu i Svetu zemlju te uputio apel za prekid borbi. Nakon što je zamolio oca Pierluigija Girolija iz Državnoga tajništva da pročita katehezu, Sveti je Otac pozdravio vjernike na talijanskom jeziku te spominjući se jučerašnje svetkovine svetog Josipa, potaknuo ih da njegovoj zaštiti povjere Crkvu i cijeli svijet, posebno misleći na sve koji proživljavaju dramatične ratne dane.

Svetom Josipu povjeravamo također stanovništvo Ukrajine i Svete zemlje, koje silno pati zbog strahote rata. I nemojmo nikada zaboraviti: rat je uvijek poraz.

Papa je, osim toga, još jednom potaknuo da se pronađu rješenja, da se prekinu sukobi, jer s ratom nema napretka, javlja Vatican News.

Vezani članci

Moramo uložiti sve napore oko pregovora, kako bi se rat okončao. Molimo za to.

Prije toga, u pozdravu poljskim hodočasnicima, koji 24. ožujka slave Nacionalni dan života, otac Giroli je prenio san pape Franje, izražen prije nekoliko godina pišući o Europi, a on je da Poljska bude zemlja koja štiti život u svakom njegovom trenutku, od kada se rodi u majčinoj utrobi sve do njegova naravnog kraja. Nitko nije gospodar života, ni svojega ni tuđega – ističe papa Franjo.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er