MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Izraz lica vidjelice Vicke može biti vjesnik kakav će biti život na zemlji nakon otkrivanja tajni

Vickin vedri izraz lica može biti vjesnik kakav će biti život na zemlji u novoj eri koju je prorekla Djevica Marija. Jednog dana 10 tajni pripasti će prošlosti. Do tada će svijet biti puno drugačiji. Tajne označavaju kraj jedne ere i zoru nove.

Ovo novo doba bit će doba mira, pa će se puno bolje razumjeti zašto se Djevica Marija nazivala Kraljicom mira kad se prvi put pojavila u Međugorju. U ovoj novoj eri čovječanstvo će živjeti u novonastalom skladu s Bogom. Isus će živjeti i vladati u svim srcima.

Ali u svom sadašnjem stanju grijeha čovječanstvo nije spremno za to. I tako je konačna svrha cijelog slijeda tajni čišćenje, pročišćavanje i poniznost čovječanstva, vraćanje čovječanstva k sebi i vraćanje pravih odnosa između Boga i čovjeka. Imam optimističan pogled na budućnost. Ako svi počnemo živjeti poruke Kraljice Mira, rodit će se novi svijet ”, rekla je vidjelica Marija Pavlović 1988. I tako tajne ujedno označavaju kraj Sotoninog trenutnog željeznog stiska nad čovječanstvom, vidjelica Mirjana Dragičević je u drugoj godini ukazanja rekla : „Ovo je stoljeće pod vlašću đavla, ali kad se ostvare tajne, njegova će moć biti uništena. (1982 .; točan datum nepoznat)

Još samo jedno od proročanstava Djevice Marije iz Fatime još se mora ispuniti: “Na kraju će moje Bezgrješno srce trijumfirati.” (Fatima, 13. srpnja 1917.) Nešto više od 74 godine kasnije, u Međugorju, Djevica Marija otkrila je da je vrijeme njezinog trijumfa blizu: „Pozivam vas na post devet dana kako bih uz vašu pomoć sve što sam htjela ostvariti kroz tajne koje sam započela u Fatimi mogla dovršiti . ” (25. kolovoza 1991.)

Fr. Jozo Zovko rastumačio je konkretnije sadržaje Trijumfa Marijina Bezgrješnog Srca. Ponekad se naziva “sedmim vidiocem” nesumnjivo je da je fra. Jozo, župnik Međugorje u vrijeme prvih ukazanja, imao svoja mistična iskustva. Dana 23. travnja 1992. rekao je francuskoj časnoj sestri s. Emmanuel Maillard: „Ovdje završava veliki rat koji je u Europi započeo dolaskom komunizma. Ovdje se provodi proročanstvo Fatime, s obzirom na obraćenje svijeta i debakla ateističkog komunističkog režima. “

„I ovdje gdje su komunizam i zlo bili možda najdublje ukorijenjeni, ovdje gdje se Djevica Marija ukazala, ovdje se događa ono što će biti jedinstveno, veliko: pobjeda, trijumf Bezgrješnog Srca Marijina, propast ljudskih pogrešaka, promjena ljudskog srca, stvaranje novog mentaliteta, početak boljeg svijeta.

Isus će vladati u svim srcima. Povijesna misija Djevice Marije donositi Isusa na svijet. Od Isusa ona prima sve milosti i svu svoju snagu, a s tom snagom i ljubavlju koju dijele vodi svakoga tko joj dopusti Isusu. Isusu je za sve što čini Isus mjera kao i sredstvo. Stoga se ne može reći da je srce Djevice Marije trijumfiralo dok svako ljudsko srce ne počiva u Isusovoj ljubavi i miru. Zbog toga njezin izraženi cilj ukazanja u Međugorju nije ništa manje od obraćenja svijeta. I zašto je svoj nadolazeći trijumf posebno povezala s Isusovom prisutnošću u svim ljudskim srcima:

Trijumf Marijina Bezgrješnog Srca donijet će doba mira. To neće nastati putem političara, već od čovječanstva koje je došlo do mira s Bogom. Jedinstveno mirno ozračje Međugorje otvoren je prozor u doba koje dolazi. Ovaj mir, koji proživljavaju milijuni hodočasnika, trebao bi biti “pokupljen”, internaliziran i “izvezen” kući osobnim obraćenjem, svjedočenjem i molitvom onih koji dolaze u Međugorje:

“Draga djeco! Danas sam sretna što vas vidim u tako velikom broju da ste odgovorili i došli živjeti moje poruke. Pozivam vas, dječice, da budete moji radosni nositelji mira u ovom problematičnom svijetu. Molite za mir kako bi što prije zavladalo vrijeme mira, koje moje srce nestrpljivo čeka. ” (25. lipnja 1995.)

„Draga djeco! Ovo je vrijeme velikih milosti, ali i vrijeme velikih iskušenja za sve one koji žele slijediti put mira. Zbog toga, dječice, opet vas pozivam da molite, molite, molite, ne riječima već srcem. Živite moje poruke i budite obraćeni. Budite svjesni ovog dara koji mi je Bog dopustio da budem s vama, pogotovo danas kad u naručju imam malog Isusa – Kralja Mira. Želim vam dati mir i da ga nosite u svojim srcima i dajete drugima dok Božji mir ne počne vladati svijetom. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu. ” (25. prosinca 2002.g )

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er