GLAZBAOSTALOVJERA I DUHOVNOST

Melinda Dumitrescu – Gospina violinistica

U Međugorje je prvi put došla 90-tih godina dok je studirala violinu na Glazbenoj akademiji u Lübecku u Njemačkoj. Nakon završene akademije, iako je pred njom bila uspješna svjetska karijera, 2000. godine odlučila se vratiti u Međugorje i tu ostati. S osmijehom na licu kaže: “Moje srce u svijetu ne može dobiti ono što ima u Međugorju.”

A kako je i kada Melinda Dumitrescu zavolila Gospu i violinu? Doslovno, od prvog dana. Odrastala je uz roditelje glazbenike, majku koja je svakodnevno odlazila u crkvu. “Već u utobi majke rasla sam uz glazbu i molitve moje majke, koja me posvetila Gospi” posvjedočila je na jednom susretu u Rijeci. Govorila je i o odrastanju u Rumunjskoj. Prve solističke nastupe imala je kao dijete, svirala je s ocem u kazalištu, s majkom u crkvi, a veliki glazbeni uzlet bio je međunarodni nastup u Italiji na kojemu je osvojila prvu nagradu.

“Za mene je glazba molitva. Prikazujem svoje sviranje Bogu. Moje je glazba molitva mog srca.”

Melinda Dumitrescu Foto: Facebook

Gospina violinistica ispričala je i jednu anegdotu iz svog života. Kad je imala 16 godina svirala je u Japanu. Poslije koncerta publika je tražila bis, pa je odlučila svirati Ave Mariju. Bilo je vrijeme Došašća, blagdan sv. Nikole, rekla je publici da dolazi iz kršćanske zemlje i da se u Došašću čeka dolazak Mesije. Rekla im je da će svirati jednu pjesmu koja naviješta njegov dolazak. Na kraju, svi su plakali, muškarci i žene, a to su redom bili budisti, a ne kršćani.

“To je znak snage Božje milosti koja se iskazuje putem glazbe, s onu stranu riječi i slika.“

Njezino sviranje i zvuk violine osvaja sve one koji sudjeluju na klanjanjima u Međugorju ili na različitim susretima, stoga su je prozvali „Gospina violinistica”. Sa skupinom glazbenika pokrenula je jedan zanimljiv projekt – koncerte evangelizacije pod nazivom „Zvjezdice Isusa i Marije”. Projekt je već predstavljen u nekoliko zemalja i izazvao je oduševljenje publike, a oslanja se na poruku Kraljice Mira iz Međugorja. „ Međugorje je nebo na zemlji – Gospina škola.

Violina mi je životni suputnik, ali tek poslije Isusa i Marije, poručila je Melinda Dumitrescu.

Video cijelog svjedočanstva pogledajte ovdje:

https://hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er