VJERA I DUHOVNOST

Padre Pio: Bog je “dužan” odgovoriti na ovu vrstu molitve

Padre Pio: Bog je “dužan” odgovoriti na ovu vrstu molitve

Kada smo fizički blizu nekoga koga volimo, prirodno je da razgovaramo s njim. Ne cijelo vrijeme, naravno, jer ljudi koji se vole mogu biti zajedno i u tišini. Ali bilo bi čudno kada bismo proveli cijeli dan ili čak nekoliko sati ne govoreći ništa voljenoj osobi koja sjedi pokraj nas.

Sveci primjenjuju to isto načelo na Boga. On je blizu nas, govori našim srcima, a mi bismo trebali odgovoriti. Naše riječi mogu biti jednostavne poput bilo kojeg pozdrava koji bismo uputili roditelju, djetetu, supružniku ili bratu ili sestri u istoj prostoriji s nama. “Isuse, uzdam se u tebe”, jedan je od primjera. Ili jednostavno “Abba”. “Isuse, budi Isus u mom životu” može biti lijepa molitva ili “Isuse, Marijo i Josipe, volim vas. Spasite duše.”

Ove kratke molitve prirodno će izvirati u našim srcima ako živimo u svijesti da smo neprestano, nepogrešivo u Božjoj prisutnosti. Iako nije moguće stalno imati tu svijest u prvom planu, vježbom možemo postati svjesni Božje blizine mnogo, mnogo puta tijekom dana, piše Aleteia.org

„Moramo biti uvjereni da je Bog uvijek blizu nas. Živimo kao da je daleko, u nebesima visoko, a zaboravljamo da je i on stalno uz nas,” rekao je sveti Josemaria Escriva. Moramo biti uvjereni da je Bog uvijek blizu nas. U dugoj tradiciji Crkve davani su različiti nazivi ovim kratkim molitvama – našim malim pozdravima – koje govorimo našem Gospodinu tijekom dana.

Nazivaju se aspiracijama ili strelovitim molitvama. Ovaj posljednji naziv upotrijebio je Padre Pio kada je opisivao ove kratke, spontane molitve. Rekao je da su oni poput “strijela koje ranjavaju Božje srce”. Štoviše, voljeni talijanski svetac rekao je da strjelovite molitve imaju posebnu moć u spuštanju Božje milosti na nas.

Pišući u prosincu 1914., rekao je da nije pretjerano tvrditi da je Bog dužan odgovoriti na te molitve. Napisao je: … ova riječ u ovom slučaju nije nimalo pretjerana … Potičem vas da stalno obnavljate ispravnu nakanu koju ste imali na početku i da s vremena na vrijeme recitirate kratke molitve. Te su molitve poput strijela koje ranjavaju Božje srce i obvezuju ga – a ova riječ u ovom slučaju nije nimalo pretjerana – obvezuju ga, kažem vam, da vam udijeli svoje milosti i svoju pomoć u svemu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er