BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJACRKVAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Kip Isusa Krista – duhovna ili neka druga potreba?

Iako najpoznatiji kip Isusa Krista ponad Rio de Janeira u Brazilu, nije i najveći. Kip jednake veličine od 40 metara nalazi se u Cochabambi (Bolivija), a veći se nalaze u Swiebodenu (Poljska) od 52 metra i Lisabonu (Portugal) koji je visok s postoljem 88 metara.

Nama puno bliži ali znatno manji kip podignut u čast Isusa Krista nalazi se u Međugorju. Visok je samo 8,5 metara ali savršeno dovoljan za onaj ne baš mali krajolik. 520 metar iznad Međugorja župljani su izgradili kip još 15. ožujka 1934. godine.

Na njemu piše: “Isusu Kristu, Otkupitelju ljudskog roda, u znak svoje vjere, ljubavi i nade, u spomen 1900. godišnjice Muke Isusove.” Sama gradnja je u ono vrijeme bila pravi građevinski pothvat, naime, sav materijal nosio se na rukama, ali kako je rekla Majka Božja u jednom od ukazanja, taj je križ bio već tada u Božjem naumu.

Da je upravo tako, dokaz su brojna svejedočanstva hodočasnika koji su se uspinjući na Križevac i moleći Križni put doživjeli brojne milosti i uslišanja. U ovom slučaju zasigurno motiv izgradnje nije bio političko dodvoravanje ili izgradanja turističke atrakcije, što je ponegdje slučaj, ali i tada je kip podignut u čast Spasitelja ljudskog roda nešto posebno, što bi rekao sv. Pavao: Bilo iskreno, bilo neiskreno Evanđelje se naviješta…

www.medjugorje-news.com/dnevno

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er