CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Kineske vlasti ponovno zatočile katoličkog biskupa Taija

Kineske vlasti uhitile su biskupa Augustina Cui Taija, koadjutora u biskupiji Xuanhua, koju službeni Peking nije priznao, izvijestila je 22. lipnja UCA News a prenijelo Bitno.

UCA News poziva se na tvrdnje kineskih katolika koji su izjavili da je 70-godišnji prelat 19. lipnja odveden na nepoznato mjesto.

Biskup Cui se u siječnju ove godine vratio u biskupiju kako bi proslavio početak kineske nove godine. „Nakon toga nije vraćen u zatvor, vjerojatno zbog epidemije koronavirusa“, izjavio je izvor.

Biskup Cui je od 2007. često boravio u zatvoru, i to bez suđenja.

Američka komisija za međunarodnu vjersku slobodu u godišnjem je izvješću za 2020. godinu izvijestila kako su kineske vlasti „nastavile uznemiravati i pritvarati biskupe, uključujući i Cui Taija koji je odbio pristupiti Službenoj crkvi Kine, odnosno Kineskoj katoličkoj patriotskoj udruzi”.

Njegov posljednji boravak na slobodi, od siječnja do lipnja, bio je najduži u zadnjih 13 godina. Inače, papa Benedikt XVI. ga je 2013. godine imenovao koadjutorom biskupu Thomasu Zhaou Kexunu, koji sada ima 96 godina, prenijelo je Bitno.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er