VJERA I DUHOVNOST

Kako pobijediti u duhovnim bitkama uz čudesnu pomoć Blažene Djevice Marije

Kako pobijediti u duhovnim bitkama uz čudesnu pomoć Blažene Djevice Marije? Bitna je pobožnost prema Gospi!

Trenutno se odvija vrlo stvarna duhovna bitka u kojoj smo svi uhvaćeni… velika drama povijesti spasenja. Sveti Maksimilijan Kolbe, gorljivi marijanski pobožnik, vidio je Blaženu Majku kao krajnje oružje za naše duhovne bitke, što ga je navelo da uspostavi Militia Immaculata da se “bori protiv djela đavla u našem vremenu”. Vjerovao je u snagu posvete sebe Mariji i govorio je drugima: “Ne bojte se previše voljeti Mariju, nikada je nećete voljeti više nego što ju je ljubio Isus.”

Bezvremenska praksa marijanskog posvećenja koju je podučavao sveti Ljudevit Montfortski nudi nam put “do Isusa po Mariji”. Naučimo živjeti po ugledu na našeg Gospodina Isusa Krista, koji nam je svojim životom pokazao važnost bliskog odnosa s Marijom. Predajući svoje živote Mariji i usklađujući naše borbe s pobjedničkom snagom njezina Bezgrješnog Srca, otvaramo se milosti, zaštiti i vodstvu koje ona nudi.

Ova obveza je i čin pobožnosti i strateško pozicioniranje u našoj borbi protiv grijeha. „Svakome tko je posvećen Mariji, Marijina ljubav daje hrabrost da čini velike stvari.

Zagrlimo Mariju, pobijedimo svoje duhovne bitke i slavimo u jedinstvu s Nebom!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er