VJERA I DUHOVNOST

Kako je pobožnost Žalosnoj Gospi promijenila moj život

Pobožnost prema Gospi Žalosnoj razvila sam u posljednje tri godine nakon što sam otkrila nadnaravnu moć njezina zagovora.

Prvenstveno sam molila dnevnu krunicu i obraćala se svetoj Tereziji iz Lisieuxa, što su obje vrlo snažne pobožnosti. (Molite svoju krunicu svaki dan kako Gospa traži!) Prvo sam se počela moliti Gospi Žalosnoj kada sam otkrila njezinu moć u mijenjanju otvrdlih srca i otkrivanju tajni. Prema Gospinim objavama, ona nikada ne krši obećanje.

U nastavku su šest načina na koje mi Gospa Žalosna daje milost, utjehu, snagu i ono za što vjerujem da su čuda u mom svakodnevnom životu.

1) Žalosna Gospa daje mi radost i tješi me u patnji Teško je to objasniti, ali kad zamolim zagovor Gospe Žalosne, osobito na krunici od sedam žalosti, ona mi udijeli milost radosti. Po završetku ove meditativne molitve osjećam se snažnije i sposobnije nositi se sa životnim poteškoćama. Čak i kada proživljavam tugu i molim za njezinu pomoć, ona mi nekako daje radost u mojoj patnji i kroz svoju tugu. Gospa obećava da će ih ovom pobožnošću “utješiti u njihovim bolima…” Zaista vjerujem da je ova utješna milost Kristov način da kaže da nas nikada neće napustiti i da prava radost leži u tome da ostanemo u Njemu. Ujediniti svoje patnje s Kristom i razmišljati o patnjama Njegove Majke Njemu je drago, budući da smo pozvani nasljedovati Krista u i kroz vlastite patnje. “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Mt 11,28)

2) Žalosna mi Gospa čini čuda Prvi put kad sam počela prihvaćati pobožnost Sedam žalosti, moj suprug i ja smo se upravo vratili u moj rodni grad. Nismo mogli naći mjesto za život. Kamo god smo se okrenuli, svaki dom koji smo pokušali kupiti nije uspio. Prošla iskustva u mom rodnom gradu duboko su me povrijedila, zbog čega je moj suprug odbio živjeti tamo. Osjećajući se izgubljeno i beznadno, obratila sam se Žalosnoj Gospi pred Svetohraništem euharistije. Zamolila sam je da stavi Božju volju za našu obitelj u srce mog supruga – da mu otkrije gdje nas je Bog pozvao da živimo. U roku od 20 minuta, prije nego što sam uopće napustila kapelu, moj suprug je nazvao i pitao me možemo li pogledati kuću u mom rodnom gradu. Nikada nisam molila za to, ali je Gospa Žalosna suobličila srce mog muža s Božjom voljom, a da nisam ni pitala. Ostalo je povijest. Ovo je samo jedno od brojnih svakodnevnih čuda po zagovoru Gospe Žalosne.

3) Žalosna Gospa me približava Isusu Kad molim i razmišljam o Gospinoj muci, ona mi daje milost da više volim Isusa. Ona me privlači Euharistiji, daje mi želju za što češćom molitvom i misom, daje mi milost da Ga volim, osobito u svojim kušnjama. Više volim svoju vjeru i sakramente, osobito otkako sam započela pobožnost Žalosnoj Majci.

4) Žalosna Gospa mi pomaže u mom zvanju supruge i majke Udala sam se za svog muža prije skoro 12 godina i imamo dvoje djece. Bračni i majčinski poziv nije uvijek lak i zahtijeva puno milosti. Kad tražim zagovor Gospe Žalosne, ona mi daje milost umjerenosti. Kao majke, lako je biti ljuta ili nestrpljiva. Gospa mi daje milost strpljivosti i blagosti kad osjetim potrebu povisiti glas na svoju djecu. Ona mi u srcu kaže: “Budi nježna i strpljiva, kao što sam ja blaga i strpljiva.”

5) Žalosna Gospa me prati u mom radu Žalosna Gospa obećava da će pratiti vjernike u njihovom radu. Ovo definitivno vrijedi za mene. Otkako sam prihvatila ovu pobožnost, u svim poslovima koje obavljam tijekom dana primijetila sam Gospinu ruku.

6) Žalosna Gospa mi pomaže rasti u kreposti Pobožnost prema Gospi Žalosnoj pomaže mi rasti u kreposti. Ona mi pomaže da poželim više strpljenja, poniznosti, umjerenosti i ljubaznosti. Ona mi pomaže da prevladam svoje greške. Ona mi pomaže željeti sakramente, što mi daje milost željeti i izvršavati te kreposti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er