VJERA I DUHOVNOST

Kada imate probleme u braku obratite se ovom moćnom svecu za pomoć

Sveti Rafael je jedan od rijetkih anđela u Bibliji koji je dobio podužu priču koja objašnjava njegovu posebnu misiju na zemlji. Pojavljuje se u knjizi o Tobiji, gdje se otkriva kao fizički iscjelitelj, kao i onaj čija pomoć je itekako dobrodošla u braku.

U Tobitu je bila žena po imenu Sara koju je mučio demon. Udavala se sedam puta, ali svaki put je njezinog mladoženju ubio demon njihove bračne noći, prije nego što je brak mogao biti konzumiran. Bila je duboko depresivna i priželjkivala je smrt. Kroz niz providonosnih događaja mladić Tobija i Sara su se zavoljeli, a njihove bračne noći Tobijin zavjet čiste ljubavi, potaknut Rafaelovom anđeoskom snagom, porazio je demona.

Moglo bi se reći da su po zagovoru sv. Rafaela živjeli “sretno do kraja života”. Iako se većina veza možda neće morati suočiti sa stvarnim demonom koji uzrokuje probleme, vjerojatno postoji tama u vezi koja zahtijeva Božje svjetlo da bi se protjerala. U ovom slučaju, sveti Rafael može biti moćan zagovornik, budući da ima dokazane rezultate u rješavanju bilo kojeg problema koji sprječava muža i ženu da se ujedine u čistoj ljubavi. Kao i kod svake poteškoće, važno je ne samo moliti se svetom Rafaelu, nego i otvoriti se Bogu i otkriti koje konkretne radnje možete poduzeti kako biste pomogli popraviti odnos.

Zamolite svetog Rafaela za pomoć, ali što je još važnije, pronađite poniznost da nadvladate svoj ponos, tražite oproštenje i oprostite svom supružniku. Molitva i milosrđe snažan su par koji može izliječiti mnoge bračne probleme. U nastavku je zajednička molitva svetom Rafaelu koju možete moliti na nakanu vašeg braka, tražeći ga da zagovara za vas i za ozdravljenje vaše veze.

Vezani članci

Blaženi sveti Rafaele, arkanđele, molimo te da nam pomogneš u svim našim potrebama i kušnjama ovoga života, jer si Božjom snagom vratio vid i dao vodstvo mladom Tobitu. Ponizno tražimo tvoju pomoć i zagovor, da naše duše budu ozdravljene, naša tijela zaštićena od svih zala i da po božanskoj milosti postanemo sposobni prebivati u vječnoj Slavi Božjoj na nebu. Amen.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er