MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Izmolite ovu kratku molitvu za miran i spokojan san

Često kada pokušamo zaspati, postat ćemo nemirni i zabrinuti, razmišljajući o svim brojnim obavezama koje imamo. To može jako otežati odlazak na spavanje, smanjujući vrijeme za san koje naše tijelo ima za oporavak svake noći.

Jedna molitva koja vam može pomoći da se pouzdate u Boga je molitva Isusa Krista na križu. Mnogi su se stoljećima prije spavanja molili Isusovom molitvom: “Gospodine, u ruke tvoje predajem duh svoj”. To je moćna molitva, ona koju može biti teško moliti. Razlog zašto to može biti teško je taj što je to molitva koju je Isus izgovorio prije nego što je umro na križu. Izgovarajući ovu molitvu, činite potpuni čin rezignacije, predajući Bogu cijelog sebe, sve svoje brige, tjeskobe, ali i svoju dušu. U isto vrijeme, kada se moli u vjeri, ova molitva može dovesti do osjećaja mira i spokoja. Podsjeća na stvarnost da Bog kontrolira, a ne mi. Ne možemo promijeniti naše okolnosti, osim uz pomoć Božje milosti. To vam može pomoći da se oslobodite tereta svog života, shvaćajući da niste sami. Zapravo, Bog je tu uz vas.

Sveti Ivan XXIII imao je sličnu molitvu koju je molio svaku večer. Kao papa imao je mnogo toga na umu i bio je odgovoran za cijelu Crkvu. Razmislite o težini te odgovornosti! Umjesto da brine cijelu noć, jednostavno je rekao Bogu: “To je tvoja Crkva, Bože. Idem u krevet!” Trebali bismo imati isti stav i staviti svoje živote u Božje ruke, govoreći s Isusom: “Gospodine, u tvoje ruke predajem duh svoj.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er