ČITLUKHERCEGOVINA

Izbori BiH. A evo nema ništa novog, sve po starom. Kažu, biti će bolje!

U Americi predsjednički izbori su već prošli, a naša općina Čitluk se priprema za predstojeće izbore. Već par tjedana se krenulo u borbu za glasače, grčevito se lijepe reklame, iskaču sponzorirani oglasi na društvenim mrežama te za koji dan će doći naputak SMS-om od neke stranke za koga glasovati. Tako i mi smo se naslušali koje kakvih programa i obećanja “biti će bolje”

Pa tu istu priču slušamo desetljećima, što od HDZ-a što od ostalih stranaka. Pa evo svjedoci smo da se mnoge tvrtke poput Aluminija i ostalih vitalnih gospodarstava propale, narod se raselio po Irskoj, Njemačkoj, Austriji i ostalim europskim zemljama, da bi sebi i svojoj obitelji osigurao “Bolje”.

Već desetljećima slušamo o nekim dječjim doplatcima, subvencioniranjima studenata, otvaranjima raznih gospodarskih tvrtki, zapošljavanjima, rekonstrukcijama naselja i mnogo toga, ali čim???? Sami znate da se to financira isključivo našim doprinosima kroz poreze i ostale dažbine koje kao narod uplaćujemo u državni proračun pa se taj novac raspoređuje za proračune federacije, županije pa i općina. Ako nije naš, onda je novac Europljana kroz Europske fondove za razvoj i tako slično.

Svi ti isti političari će parazitirati naše uplaćene novce u proračun kroz svoju plaću i sve što je napravio u svom mandatu napravit će našim novcima ili novcima iz EU građana koji su pristigli kroz fondove. Ta ista vlast ili pojedinac će se kasnije hvaliti što je kroz mandat uradio s tuđim novcima, prikupljajući politički jeftine bodove.

Kao što je sam M.P. Thompson opjevao “E moj narode!”, što nisi sam stekao svojim rukama, ne nadaj se da će ti itko išta dati što nećeš sam zaraditi svojim rukama, znojem i znanjem. Da će toliko bolje biti, naš odseljeni narod bi se rado vratio i povukao za sobom Njemce, Irce i ostale Europljane da žive u Hercegovini, jer je bolje nego kod njih.Oni koji su odselili vani za boljim životom, pomno prate politički program kod nas i veoma su oduševljeni planom i programom svih političkih stranaka. Samo ćemo jedno reći, “STVARAJTE RADNA MJESTA”, možda se netko i vrati. Jer od plaća se živi, ne od političkih stranačkih programa.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er