MolitveVjera i duhovnost

Isus je dao tri obećanja i tri milosti štovateljima Njegove smrtne tjeskobe na Maslinskoj gori

Ako budete molili ovu molitvu Isus je dao tri obećanja i tri milosti štovateljima Njegove smrtne tjeskobe na Maslinskoj gori.

ISUS: Iz mojega Srca proviru uvijek glasovi ljubavi. Oni napunjaju duše u kojima se zapaljuje vatra ljubavi koja ih katkada čak i spaljuje. To je glas moa Srca, koji se širi te dopire i do onih koji me ne žele čuti, pa me stoga i ne poznaju. Ali svima govorim na unutarnji način, svima upućujem svoj glas, jer sve ljubim.

Tko pozna zakon ljubavi, neće se začuditi što ne mogu prestati kucati na vrata onih koji mi se protive i koji me svojim odbijanjem, koje tako često doživljujem, tako reći sile da ponavljam svoj ljubazni poziv.

No što su moji od ljubavi užareni glasovi drugo nego li volja ljubavi Boga koji ljubi i koji hoće spasiti svoja stvorenja?

ISUS: Ali vrlo dobro znam da mnogi ne slušaju moj velikodušni poziv i da se čak i ono malo njih koji ga prihvaćaju mora naprezati da me prihvate.

Pa dobro, pokazat ću se još dobrostivijim (kao da to do sada već nisam bio), a to činim time što vam darujem jedan skupocjeni dragulj svoje ljubavi. Stoga sam odlučio otvoriti nasip da propustim teći rijeku milosti koju moje Srce ne može više izdržati.

Evo što svakome nudim za nešto malo ljubavi obećao je Isus:

  1. Oproštenje sviju grijeha i sigurnost za spas duše u času smrti svima onima koji će se najmanje jedanput na dan s ljubavlju i poštovanjem sjećati moga smrtnoga straha.
  2. Savršeno i trajno kajanje onima koji dadu čitati jednu Misu na čast mojih muka.
  3. Uspjeh u duhovnim potrebama onima koji će u drugima usađivati ljubav prema mojim mukama na Maslinskoj gori.

Napokon da vam dokažem kako ću probiti nasip svoga Srca da pustim iz njega teći rijeku milosti, obećavam onima koji promiču ovo čašćenje mojih getsemanskih muka ove tri milosti:

  1. Potpunu i konačnu pobjedu u najtežim napastima kojima su izloženi.
  2. Izravno spašavati duše iz čistilišta.
  3. Veliko rasvjetljenje i snagu da ispune moju volju.

Sve te skupocjene darove poklanjam sigurno onima koji će činiti ono što sam rekao, koji će, dakle, častiti i s ljubavlju se i sućuti sjećati moje strašne velike smrtne tjeskobe u Getsemaniju.

GETSEMANSKA URA

Koja se obavlja svakog četvrtka, po mogućnosti od 11 – 12 sati u noći, kako je to sam Isus tražio od Margarite Marije Alacoque.

MOLITVA ISUSU U SMRTNOJ TJESKOBI NA MASLINSKOJ GORI

(Imprimatur: Fabiano dei 23. 11. 63. Makario)

O Isuse, koji u preobilju svoje ljubavi, da svladaš tvrdoću našeg srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatraju Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojemu srcu da se često, ali barem jednom na dan spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskome vrtu sažalijevajući Te i koliko je to moguće sjedinjujući se s Tobom!

O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golem teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokajem za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!

O blagoslovljeni Isuse, za Tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložan!

O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorih duševnih tjeskoba rasvijetli me da spoznam i ispunim Tvoju volju i daj da uvijek ponovno mislim na Tvoju potresnu borbu i da promatram kako si je pobjedonosno izdržao, ne da izvršiš svoju volju, nego volju svoga Oca!

Budi blagoslovljen, Isuse, za krvavo znojenje i strašnu smrtnu borbu koju si u najledenijoj zapuštenosti i neshvatljivoj samoći ljubazno podnio!

Budi blagoslovljen, o najslađi, ali neizmjernom gorčinom ispunjeni Isuse, za Tvoju molitvu koja je tako duboko ljudska kao i božanska izvirala iz Tvojeg od smrtne tjeskobe uzdrhtalog Srca!

Vječni Oče, prikazujem Ti sve prošle, sadašnje i buduće Mise sjedinjene s krvavim smrtnim Kristovim strahovanjima u patničkom Getsemanskom vrtu.

Presveto Trojstvo, daj da se upozna s time i proširi ljubav prema smrtnoj tjeskobi Isusa na Maslinskoj gori po cijelom svijetu!

Daj, o Isuse, da svi oni koji Te s ljubavlju promatraju na križu također sjećaju Tvojih neizmjernih patnji na Maslinskoj gori, te da se slijedeći Tvoj primjer, nauče ispravno moliti i pobjednički boriti da te tako mogu u jednom u nebu vječno slaviti!

(Iz molitvenika Isuse ja se uzdam u te)

www.medjugorje-news.com/katolici.info

Vezani članci

Back to top button