CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Duše u Čistilištu trebaju naše molitve ali i mi možemo računati na njihove

Blažena Marija Eugenija de Smet, još kao dijete pomagala je dušama u Čistilištu, a jednom prigodom izjavila je svojim prijateljima: “Ako bi netko od naše mlade male braće i sestara bio zatvoren u zatvor u kojem je vatra, a mi bi trebali reći samo jednu riječ da ih iz tog mjesta muka oslobodimo, zar ne bi trebalo reći tu riječ? To je slučaj sa siromašnim dušama u Čistilištu.

One se nalaze u plamenom zatvoru, mi ih možemo iz toga osloboditi, ali smo mi nemarni da to učinimo.” Nemojmo više biti nemarni! Božja ljubav i milosrđe je ogromno, On se raduje kad se molimo za pokojne duše jer tada pokazujemo svoju nesebičnost, suosjećajnost i milost prema svojim bližnjima te time i ljubav prema Njemu samom. Isus je rekao: “Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!” (Mt 5,7) A samim time obećao nam nagradu: “Mjerom kojom mjerite, mjerit će vam se.” (Mt 7,2). Budimo milosrdni! Duše u Čistilištu se još nazivaju i siromašne duše s razlogom, one same sebi ne mogu pomoći. Njihova mogućnost za dobra djela je bila na Zemlji, one sada trpe da bi se u potpunosti očistile od svojih grijeha (uključujući i one za koje su dobile oprost na ispovjedi) i žude za Božjom prisutnošću. Te duše stalno mole i trpe, ali nisu u mogućnosti moliti za sebe te zato žude za našom pomoći na Zemlji  da mi kroz molitvu, prikazivanje misa, posta, dobrih djela i žrtava,  Pričesti, pomažemo njima, a one će zauzvrat moliti za nas.

Siromašne duše tada budu radosne i sa velikom zahvalnošću nas zagovaraju kod Gospodina. Sveta Katarina Bolonjska čije neraspadnuto tijelo počiva u crkvi klarisa u Bologni je izjavila: “Često sam morala dugo čekati da me uslišaju Sveti u Nebu, ali odmah sam postigla ono što sam molila po zagovoru duša u Čistilištu.” Drugom zgodom je rekla: “Ako sam htjela sigurno postići neku milost tada bi se obratila molbom dušama u Čistilištu da one tu stvar prenesu našem nebeskom Ocu i odmah sam osjetila da njihovom zagovoru imam zahvaliti na brzom uslišanju onog što sam molila.”  Razmišljaš li možda kako nemaš vremena za molitvu, Gospodin je mislio i na to te je rekao svetoj Gertrudi: “Jedna jedina riječ izrečena iz dubine srca ima veću moć i učinak za spasenje duša iz Čistilišta nego izgovaranje velikog broja psalama i molitava bez skrušenosti.” Možemo primijetiti da je Isus svojim odabranim dušama govorio o Čistilištu, neke duše imale su milost od Boga doći na Zemlju i zamoliti odabrane Božje sluge da mole za njih. Mnogo je primjera o tome, a jedan od njih je da je Mariji Simmi došla u noći duša koja ju je tražila da se za nju izreknu tri svete mise i da će biti oslobođena.

Mnogo je svjedočanstava i molitava koje se mogu naći na internetu, jedna od stranica je i ova na kojoj jako lijepo piše o samom Čistilištu, dušama, „Prijateljima duša u Čistilištu“ i sl.

I za kraj jedna strelovita molitva koju je sam Isus dao:

Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv Tvoga Božanskoga Sina Isusa Krista sjedinjenu sa svim svetim misama slavljenim danas širom svijeta, za sve svete duše u Čistilištu, za grešnike u čitavoj Crkvi, za grešnike diljem svijeta i za one u našim obiteljima. Amen!

Po ovoj kratkoj strelovitoj molitvi Gospodin je obećao osloboditi tisuću duša u Čistilištu, svaki put kad se izmoli ova molitva.

I ne zaboravite: Sv. Margareta Alacoq je gorljivo pomagala dušama u Čistilištu. Jedanput je vidjela jednu dušu kako uzlazi u Nebo u svom sjaju. Molila je tu dušu da se moli za nas koji smo na zemlji. Duša joj je rekla da nezahvalnost još nikada nije unišla u nebo!

www.medjugorje-news.com/ duhovnost.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er