SVIJETVIJESTI

Infektolog Baseti: Epidemija u Italiji je prošla

Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Genovi, kaže da je epidemija COVID-19 u Italiji prošla i da se to vidi po brojevima.

“Onaj tko prati epidemiološku situaciju u Italji mogao bi pomisliti da smo još na vrhuncu epidemije koronavirusa. Svake vijesti počinju sa dnevnim izvještajima o broju zaraženih i hospitaliziranih. Ali, to stvara pogrešan dojam. Epidemija virusa COVID-19 je prošla, i to se vidi po brojevima: imali smo 4.000 pacijenata u intenzivnoj njezi, a danas u zemlji sa više od 60 milijuna stanovnika, samo 60”, kaže dr Baseti.

Kako prenosi agenzija AGI, on je kritizirao naviku da se svakodnevno, poput ratnih izvještaja, govori o rastu zaraženih bez analize podataka koliko je asimptomatskih, koliko hospitaliziranih i slično.

Ni u jednoj drugoj zemlji se tako ne radi, samo u Italiji, tvrdi doktor Baseti.

“Inzistira se na negativnim podacima i zaboravlja se da je Italija bila prva na udaru pandemije i da smo uspjeli izaći iz krize”, kaže infektolog.

Po njegovoj ocjeni, problem je u komunikaciji i krivce vidi u lokalnim institucijama, medijima, ali i među “stručnjacima” kojima i sam pripada.

“To inzistiranje na negativnom samo zbunjuje ljude, plaši ih, a zdravstvena kriza, bar što se tiče Italije je prošla”, zaključio je Baseti.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er