BiHHERCEGOVINAVIJESTI

I Čapljina usvojila mjere kojima će pomoći gospodarstvenicima

Čapljinski gospodarstvenici teren pandemije korona virusa moći će podnijeti lakše zbog interventnih mjera pomoći gospodarstvu koje je na današnjoj sjednici usvojilo Gradsko vijeće Grada Čapljine.

”Ovim mjerama nastoji se osigurati likvidnost poslovanja gospodarstvenka na području Grada Čapljine te zadržavanje radnih mjesta”, poručeno je na sjednici vijeća.

Pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada temeljem odluka stožera civilne zaštite oslobođenje su plaćanja:

– zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Čapljine,

– zakupnine odnosno naknada za korištenje javne površine (stolovi ispred ugostiteljskih poslovnih prostora i sl.),

– naknada za postavljanje reklamnih panosa i/ili displeja na području Grada Čapljine,

– naknada za reklamnu površinu – po m2 uz magistralnu cestu M17 i M6, uz regionalnu cestu, uz lokalnu cestu kroz naseljena mjesta Grada, naknada za postavljanje reklama na objekte.

Oslobađanje plaćanja se odnosi na obveze za razdoblje od tri mjeseca, počevši od 1. travnja ove godine s mogućnošću produljenja ovoga roka.

Korisnicima poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Čapljine (zakupnina i koncesija) bit će, za razdoblje navedeno u prethodnom stavku, vraćen iznos naknade koji pripada Gradu Čapljini.

Nakon isteka oog roka, a ovisno o rezultatima analize ekonomskih posljedica nastalih za gospodarstvo zbog zabrane rada Gradsko vijeće će razmotriti mogućnost plaćanja ovih javnih davanja za navedeno razdoblje putem obročne otplate, kao i mogućnost djelomičnog ili potpunog oslobađanja plaćanja.

caportal.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er