VJERA I DUHOVNOST

Gospina poruka: ‘Strašni uragan proći će Crkvom, zatim i svijetom’

Gospina poruka: ‘Strašni uragan proći će Crkvom, zatim i svijetom’ Dolindo Ruotolo, napuljski svećenik i mistik koji je živio i umro na glasu svetosti, napisao je pouku o predanju Bogu, koju mu je nadahnuo sam Isus, a zbog koje je postao poznat u svijetu nakon svoje smrti.

Isus je ovom napuljskom svećeniku rekao o toj molitvi: ‘Nema devetnice učinkovitije od ove: “O Isuse, predajem se Tebi! Misli Ti” 

Ali pored ove predivne devetnice koja doista djeluje na milijune diljem svijeta ovaj skromni svećenik čiji je život obilježila velika bol, progon ali i mistične posjete, a 1921. godine primio je od Djevice Marije proročanstvo koje se tako jako ogleda u našem vremenu.

Tekst je napisan 1921. godine, ali objavljen je tek nakon njegove smrti u knjizi Cosi ho visto l’Immaculata (Tako sam vidio Bezgrješnu). Ovaj je svezak u obliku 31 pisma – po jednog za svaki dan mjeseca svibnja – napisanog nekim duhovnim kćerima napuljskog mistika dok je bio u Rimu, a sveti ured ga je “ispitivao”.

Vezani članci

Pročitajte što mu je Gospa rekla rekla, o budućnosti i primjetite da kaže da ovo što će se dogoditi je ‘neizbježno’:

“Bog jedini! (Dio solo)

To sam ja, Marija Bezgrješna, Majko milosrđa.

Ja sam ta koji vas moram vratiti natrag k Isusu, jer svijet je tako daleko od Njega i ne može pronaći put natrag, tako pun bijede! Samo velika milost može svijet podići iz ponora u koji je pao. Oh, moje kćeri, ti ne uzimaš u obzir u kakvom je stanju svijet i kakve su duše postale! Zar ne vidite da je Bog zaboravljen, da je nepoznat, da se stvorenje idolizira? … Zar ne vidite da Crkva propada i da je svo njezino bogatstvo pokopano, da su njezini svećenici neaktivni, često loši i rasipajući Gospodnji vinograd?

Svijet je postao polje smrti, nijedan ga glas neće probuditi ako ga velika milost ne podigne. Stoga, moje kćeri, morate izmoliti to milosrđe obraćajući se meni koji sam njegova Majka: „Zdravo Sveta Kraljice, Majko milosrđa, naš život, naša slatkoća i naša nada“.

Što mislite što je milost? To nije samo popuštanje već i lijek, lijek, kirurška operacija.

Prvi oblik milosrđa koji je potreban ovoj siromašnoj zemlji, a prije svega Crkvi, je pročišćenje. Ne bojte se, ne bojte se, ali potrebno je da strašni uragan prođe prvo nad Crkvom, a zatim i svijetom!

Crkva će se činiti gotovo napuštenom i svugdje će je napustiti njezini služitelji … čak će i crkve morati zatvoriti! Gospodin će svojom moći prekinuti sve veze koje je sada [tj. Crkvu] vežu za zemlju i paralizirati je!

Zanemarili su Božju slavu zbog ljudske slave, zbog zemaljskog prestiža, zbog vanjske pompe i svu će tu pompu progutati strašni, novi progoni! Tada ćemo vidjeti vrijednost ljudskih prerogativa i kako bi bilo bolje osloniti se samo na Isusa, koji je istinski život Crkve.

Kad vidite Pastore protjerane sa svojih mjesta i svedene na siromašne kuće, kad vidite svećenike lišene cijelog posjeda, kad vidite da je vanjska veličina ukinuta, recite da je Kraljevstvo Božje neizbježno! Sve je ovo milost, a ne zlo!

Isus je želio vladati šireći svoju ljubav i toliko su ga često u tome sprječavali. Stoga će raspršiti sve što nije njegovo i udarit će svoje e kako bi, lišeni svake ljudske potpore, živjeli u Njemu sami i za Njega!

Ovo je istinsko milosrđe i neću spriječiti ono što će se činiti preokretom, a što je veliko dobro, jer ja sam Majka milosrđa!

Gospodin će započeti sa svojom kućom i odatle će ići u svijet …

Nepravda, dosegnuvši vrh, raspadnut će se i proždrijeti …

To proročanstvo o nadolazećem pročišćenju dano je 1921. godine, prije gotovo sto godina. U međuvremenu je Gospa svojim ukazanjima diljem svijeta pozivala na hitnost obraćenja, kao i molitvu za svećenike, papu i Kristovu Crkvu. U pitanju je, i u tijeku je doista priprema čovječanstva.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er