VJERA I DUHOVNOST

Gospa je sv. Faustinu upozorila na ‘dan Božje srdžbe’: Dan pravednosti je zaključen, dan Božje srdžbe. Pred njim dršću anđeli.

Dan pravednosti je zaključen, dan Božje srdžbe. Pred njim dršću anđeli.

U noći me posjetila Majka Božja, s djetetom Isusom na rukama. Radost je ispunila moju dušu i ja rekoh: “Marijo, Majko Moja, znaš li Ti koliko ja trpim?” Majka Božja: “Ja znam koliko ti trpiš, ali ne boj se, ja suosjećam s tobom i uvijek ću osjećati. “ Ona se srdačno smiješila i iščezla. Odmah nastade u mojoj duši snaga i velika hrabrost… (Dn.25)

Sedmog dana devetnice ugledala sam između neba i zemlje Majku Božju u svijetloj odjeći. Molila je s rukama prekriženim na grudima i gledajući u nebo. Iz njezina srca izlazili su vatreni zraci, jedni su išli u nebo, a drugi pokrivahu našu zemlju. (Dn.33)

Započela sam s devetnicom. Ona se sastojala od devet puta moljenih “Zdravo Kraljice”. Na kraju devetnice ugledala sam Majku Božju s Djetetom Isusom na ruci i mog ispovjednika koji je klečao…

Zatim sam čula nekoliko riječi koje je izrekla Majka Božja, ali sve nisam čula. To su sljedeće riječi: “Ja nisam samo Kraljica neba, nego i Majka Milosrđa i tvoja Majka.“ (Dn. 330)

Navečer kod molitve reče mi Majka Božja: ”Vaš život treba sličiti mojem, tih i skrovit, trajno sjedinjen s Bogom, moliti za svijet i svijet pripravljati za ponovni dolazak Gospodinov.“ (Dn. 625)

Ujutro za vrijeme razmatranja obuzela me Božja nazočnost na poseban način. Vidjela sam izuzetnu Božju veličinu i istodobno Njegovo spuštanje stvorenjima. Tada ugledah Majku Božju koja mi reče: “O kako je mila Bogu duša koja vjerno slijedi nadahnuća Njegove milosti. Ja sam darovala svijetu Otkupitelja, a ti trebaš pričati svijetu o Njegovom velikom milosrđu i pripremati ga za Njegov ponovni dolazak kad On neće doći kao Milosrdni Otkupitelj, nego kao pravedni Sudac. O, taj dan je užasan. Dan pravednosti je zaključen, dan Božje srdžbe. Pred njim dršću anđeli. Najavljuj dušama o tom velikom milosrđu dok je još vrijeme. Ako budeš sada šutjela, odgovarat ćeš na onom užasnom za velik broj duša. Ništa se ne boj. Ostani vjerna do kraja. Ja osjećam s tobom.“ (Dn. 635)

Navečer ugledah Majku Božju razgaljenih prsiju kod koje je bio mač. Ona je gorko plakala i zaštićivala nas od jedne velike Božje kazne. Bog hoće da nas snađe teška kazna, ali on to ne može jer nas zaštićuje Majka Božja. Užasan strah prožme moju dušu… Kad ne bi bilo Majke Božje, naša vlastita nastojanja malo bi koristila. “ (Dn. 686)

Danas na poseban način budi povezan s Marijom, Isusovom i tvojom Majkom. Ona ti je darovana podno križa. To je najveći dar koji si mogao dobiti od Boga. U svojoj neizmjernoj ljubavi i milosrđu daje ti Onu koja te štiti i brani od zla. Ona je kraljica izvora svih slasti i milina. O blaga, o mila, o slatka Djevice, čuj danas moje vapaje i usliši me.

Zajedno s Faustinom izmoli:

Majko Božja, Tvoja duša bila je uronjena

u more gorčine. Pogledaj na svoje dijete.

Nauči ga trpjeti i ljubiti u trpljenju.

Ojačaj moju dušu. Neka je bol ne slomi.

Majko milosti, nauči me živjeti s Bogom.

(Dn. 315)

Dnevnik sestre Faustine

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er