ČITLUKCRKVAMEĐUGORJE

Fra Miro Šego poziva Brotnjo i Hercegovinu da u velikoj devetnici zahvale našoj Gospi Kraljici Mira

Fra Miro Šego poziva Brotnjo i Hercegovinu da u velikoj devetnici zahvale našoj Gospi Kraljici Mira Nastavlja se velika devetnica Kraljici mira koju u povodu 40. obljetnice ukazanja organiziraju župa Krista Kralja i udruga Zavjet Gospi donosi Radio Mir Međugorje.

Brotnjo oduševljeno hodočastilo Gospi 4. nedjelju za redom

Moleći i prebirući zrnca krunice iz Čitluka se u nedjelju hodočastilo Kraljici mira. Slaveći rođenje Crkve kojoj pripadamo, „putujuća Crkva“ ujedinjena u duhovnom zajedništvu koračala je dobro poznatim stazama od Čitluka, preko Krehina Graca i Vionice prema Bijakovićima i Brdu ukazanja. Molilo se cijelim putem dugim osam kilometara, pjevalo, zahvaljivalo za primljene milosti. Među više stotina vjernika, bilo je i mnogo djece koja su oduševljeno hodočastila i četvrtu nedjelju zaredom.

Sve ovo je najbolji uvod u veliko zavjetno hodočašće koje 24. lipnja, na uočnicu Gospinih ukazanja, organiziraju župa Krista Kralja i udruga Zavjet Gospi, a na koje pozivaju cijelu Hercegovinu, ali i vjernike iz drugih krajeva. Govori čitlučki župnik fra Miro Šego.

brotnjo

”Mi smo kao udruga Zavjet Gospi, uzeli sebi to kao jednu nakanu, odnosno inicijativu, kada nema stranaca, da se mi pokrenemo, da Brotnjo krene, da Hercegovina krene u zahvalu Kraljici Mira za prisutnost 40 godina ovdje. Vijest se proširi, a ljudi su čuli i jedni od drugih i sve više se odazivaju. Pozivam ih da se pridruže i sljedeću nedjelju, da se okupimo i nađemo u molitvi od crkve Krista kralja u Čitluku do mjesta Gospinog ukazanja na Podrbdu”, kazao je čitlučki župnik fra Miro Šego.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er