VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Tko jače kritizira Crkvu, njega moderni svijet više voli

Za Crkvu je potrebno nešto učiniti u skrovitosti, potrebno je žrtvovati se za njezino dobro. Danas postoji mnoštvo kritika, govora i članaka koji ružno govore protiv Crkve. Što je jače udaraju, svijet kritičarima više daje pozornosti. Tko jače kritizira Crkvu, njega moderni svijet više voli.

Mnogi često žele promijeniti Crkvu tako što je oštro i nepravedno kritiziraju. Kritiziraju Papu, biskupe, svećenike, a nerijetko su kritike upućene i protiv samih kršćana. Ali Crkvu je potrebno ljubiti u tišini. Za Crkvu je potrebno nešto učiniti u skrovitosti, potrebno je žrtvovati se za njezino dobro. Danas postoji mnoštvo kritika, govora i članaka koji ružno govore protiv Crkve. Što je jače udaraju, svijet kritičarima više daje pozornosti.

Ali Crkvu je potrebno ljubiti u tišini.

Dorothy Day – katolička karitativna aktivistica i neviđeni borac za društvenu pravdu učinila je divnu gestu koja najbolje oslikava kako se Crkva ljubi. Naime, kada je u Rimu otvoren velebni Drugi vatikanski sabor, ona je također doputovala u talijanski glavni grad, ali ne sa ciljem da bude u centru pozornosti ili da kritizira Crkvu i njezine pastire, već je u jednoj siromašnoj rimskoj ulici iznajmila sobu u kojoj je deset dana skrušeno molila i postila o kruhu i vodi za uspjeh Sabora.

Vezani članci

Zatim se vratila kući tiho, kako je i došla. Njezina je misija u Rimu bila ispunjena – molila je i postila te na taj način pomogla Crkvi dajući nenametljivo svoj skromni doprinos. Eh, kad bismo svi tako voljeli Crkvu, sve bi bilo drugačije…

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker