VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Evo zašto je ruža simbol sv. Rite

Zašto je ruža simbol sv. Rite? Sveta Rita slavi se 22. svibnja. Na čelu je zadobila ranu koja ju je podsjećala na Isusovu trnovu krunu. Narod ju je odmah nakon smrti počeo štovati kao sveticu. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva.

Na kraju svog života, bolesna i prikovana za krevet, Rita moli jednog svog rođaka da posjeti Roccaporenu i da joj donese dvije smokve i ružu iz vrta obiteljske kuće, prenosi portal Sv. Rita. Budući da je zima, njezin rođak uradi kako je molila iako misleći da je u deliriju uzrokovanom bolešću. U obiteljskoj kući, mladi rođak pronalazi ružu i dvije smokve u snijegu i, začuđen, odjuri ih odnijeti natrag Riti u Casciu.

Od tada, ruža je Ritin simbol jer, poput ruže, Rita je bila u mogućnosti cvjetati unatoč trnju koje je život rezervirao za nju, dajući dobar Kristov miris i topeći ledene zime mnogih srdaca.

Od tada, ruža je Ritin simbol jer, poput ruže, Rita je bila u mogućnosti cvjetati unatoč trnju koje je život rezervirao za nju, dajući dobar Kristov miris i topeći ledene zime mnogih srdaca. S druge strane, dvije smokve mogu predstavljati njezine sinove i djecu i svijest o tome da su, unatoč svemu, oni spašeni.

Čudo ruža i smokava zimi uvjerljivim je učinjeno raznim svjedočanstvima prikupljenim u postupku za njezinu beatifikaciju 1626..

Izlazeći kroz vrata u blizini sobe Sv. Rite, moguće je vidjeti ružičnjak sa prekrasnim pogledom na drevni samostan, napravljen u spomen na ovo čudo.

Izlazeći kroz vrata u blizini sobe Sv. Rite, moguće je vidjeti ružičnjak sa prekrasnim pogledom na drevni samostan, napravljen u spomen na ovo čudo. Ružičnjak koji postoji danas posađen je u prošlom stoljeću. Vrt Sv. Rite, gdje je njezin rođak uzeo ruže i smokve pod snijegom nalazi se u Roccaporeni, rodnom mjestu Sv. Rite , oko 5 km od Cascie.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er