MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Evo koje tri korizmene pobožnosti možeš svakodnevno moliti

Tijekom stoljeća, oblikovane su različite pobožnosti kako bi u vjernicima probudile kajanje zbog počinjenih grijeha. Korizma je vrijeme da se „pokajemo i vjerujemo u Evanđelje“. Ovo su tri snažne pobožnosti iz Raccolte koje ti u tome mogu pomoći, a primjerene su za petke u Korizmi.

Klekni u 15 sati i izmoli pet puta molitvu Oče naš, pet puta molitvu Zdravo Marijo

Mjesno crkveno vijeće pod vodstvom sv. Charlesa Borromeoa, milanskog nadbiskupa, propisalo je da crkveno zvono treba zvoniti svakog petka u 15 sati, kako bi podsjetilo vjernike na Isusovu muku. Ta je pobožnost postala vrlo popularna, pa ju je papa Benedikt XIV. 1740. godine proširio na cijelu Crkvu. Pozvao je vjernike da u 15 sati kleknu i izmole pet puta Oče naš i pet puta molitvu Zdravo Marijo, u znak sjećanja na muku i agoniju Isusa Krista, te za nakane Svetog Oca i obraćenje grešnika.

Meditiraj tri sata

Svećenik iz Lime (Peru), otac Alfonsus Messia, razvio je u 18. stoljeću posebnu pobožnost u čast Isusovoj snažnoj patnji na križu. Na Veliki petak, ili bilo koji drugi petak, meditiraj tri sata u skladu sa svojim mogućnostima. Počni u podne i završi u 15 sati. Tijekom meditacije možeš razmišljati o bilo kojem aspektu muke, poput Kristovih svetih rana, koristeći se biblijskim komentarima ili uz vodstvo svećenika.

Molitva sv. Pija V.

O moj Gospodine, Isuse Kriste razapeti, od Djevice Marije, otvori svoje uši i poslušaj me kao što si poslušao svog vječnog Oca na gori Tabor.

O moj Gospodine, Isuse Kriste raspeti, od Djevice Marije, otvori svoje oči, i pogledaj me kao što si s križa gledao svoju ucviljenu Majku. 

O moj Gospodine, Isuse Kriste raspeti, od Djevice Marije, otvori svoja blažena usta i govori kao što si govorio svetom Ivanu kad si ga dao za sina svojoj najdražoj Majci.

O moj Gospodine, Isuse Kriste raspeti, od Djevice Marije, otvori svoje ruke, i prigrli me, kao što si ih otvorio na križu prigrlivši cijelo čovječanstvo.

O moj Gospodine, Isuse Kriste raspeti, od Djevice Marije, otvori svoje srce, i u njemu primi moje srce, usliši sve što tražim od tebe, ako se slaže s tvojom svetom voljom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
book
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er