VJERA I DUHOVNOST

Evo kako zadobiti potpuni oprost u svakodnevnom životu

Jeste li znali da svaki dan možete dobiti potpuni oprost? Ispod su četiri jednostavna načina da ih dobijete u svom svakodnevnom duhovnom životu.

Prvo, prođimo kroz značenje punog oprosta. Što je potpuni oprost? Prema Priručniku oprosta Crkve, potpuni oprost je oprost “pred Bogom vremenite kazne za grijehe, čija je krivnja oproštena” i može se zadobiti za sebe ili za preminulog člana obitelji u čistilištu.

Koja su tri uvjeta za potpuni oprost? Za dobiti potpuni oprost potrebna su tri temeljna uvjeta: sakramentalna ispovijed, primanje svete Euharistije i molitva na Papine nakane. Pojedinac također mora biti potpuno odvojen od grijeha da bi dobio puni oprost. Ako on ili ona nisu odvojeni, prepuštanje postaje djelomično. „Jedna sakramentalna ispovijed dovoljna je za dobivanje nekoliko oprosta; ali za dobivanje svakoga oprosta potrebno je primiti svetu pričest i izmoliti molitvu na nakanu Svetoga Oca“, stoji u priručniku. U priručniku se ističe da se ta tri uvjeta mogu ispuniti danima prije ili nakon traženog oprosta, ali je “zgodno da se pričest i molitva na nakane Svetog Oca održi isti dan”.

“Uvjet za molitvu na nakanu Svetoga Oca u potpunosti je zadovoljen molitvom jednog Očenaša, jedne Zdravo Marije i Vjerovanja; međutim, postoji mogućnost moliti bilo koju drugu molitvu prema osobnoj pobožnosti i pobožnosti, ako se moli na ovu nakanu.”

4 načina da svakodnevno dobijete potpuni oprost:

1) Klanjajte se Presvetom Sakramentu najmanje pola sata „Puni oprost dobivaju vjernici koji pohode Presveti Sakrament radi klanjanja najmanje pola sata“, stoji u priručniku.

2) Molite krunicu u skupini ili sa Svetim Ocem U priručniku se objašnjava da se potpuni oprost daje vjernicima koji pobožno mole krunicu “u crkvi ili oratoriju, ili u obitelji, vjerskoj zajednici ili udruzi vjernika, te općenito kada se više vjernika okupi neka poštena svrha.”

Da bi se dobio oprost u obje okolnosti, mora se moliti pet otajstava u nizu i svakom od njih mora se dodati pobožna meditacija.

3) Čitajte Sveto pismo barem pola sata „Puni oprost dobivaju vjernici koji Sveto pismo kao duhovno štivo, iz teksta odobrenog od strane nadležnih vlasti is poštovanjem prema božanskoj riječi, čitaju najmanje pola sata“, stoji u priručniku. Osim toga, ističe se da će se, ako vjernici iz opravdanih razloga ne mogu čitati, oprost dobiti ako se „tekst Svetoga pisma sluša dok druga osoba čita ili ako se čuje putem video ili audio zapisa. ”

4) Molite postaje križnog puta Vjernici mogu moliti postaje križnog puta bilo koji dan u godini i dobiti puni oprost. “Pobožnost se mora obaviti prije zakonito postavljenih postaja križnog puta… Prema općem običaju, pobožna vježba sastoji se od 14 pobožnih čitanja, kojima se dodaju neke glasovne molitve. Učiniti pobožnost križnog puta , međutim, dovoljno je pobožno meditirati o Gospodinovoj muci i smrti, i stoga nije potrebno razmišljanje o posebnim otajstvima pojedinih postaja…

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er