DEVETNICEMEĐUGORJE

Drugi dan devetnice Kraljici Mira: Odazovimo se Gospinom pozivu na molitvu za mir

Gospa je za vrijeme sinoćnjeg ukazanja vidjelici Mariji rekla da nas očekuje u još većem broju jer je potreba molitve za mir u svijetu. Odazovimo se stoga Gospinom pozivu u što većem broju!

2. dan devetnice Kraljici Mira – molimo za svećenike na službi u svetištu

1. Molitva Kraljici Mira
2. Zaziv Duha Svetoga
3. Slavna otajstva krunice

Odlomci za razmišljanje

Isus reče svojim učenicima: «Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.» (Iv 14, 12-14)

“Draga djeco! Danas sam s vama na poseban način i donosim vam svoj majčinski blagoslov mira. Molim za vas i zagovaram vas pred Bogom da shvatite da je svatko od vas nositelj mira. Mir ne možete imati ako vaše srce nije u miru s Bogom. Zato, dječice, molite, molite, molite, jer je molitva temelj vašega mira. Otvorite svoje srce i dajte Bogu vrijeme, da on bude vaš prijatelj. Kad se stvori pravo prijateljstvo s Bogom, nikakva oluja ga ne može uništiti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu!” (Poruka, 25. lipnja 1997.)

“Kad bi znala dar Božji” (Iv 4,10). Čudo se molitve pokazuje upravo tu, na rubu zdenaca kamo dolazimo tražiti svoju vodu: tu Krist dolazi u susret svakom ljudskom biću, On nas prvi traži i On ište piti. Isus je žedan, njegova molba dolazi iz dubina Boga koji nas želi. Molitva je, znali to mi ili ne, susret Božje i naše žeđi. Bog je žedan da mi budemo žedni njega. “…ti bi u njega zaiskala i on bi ti dao vode žive” (Iv 4,10). Naša molitva prošnje začudo je odgovor. Odgovor na pritužbu Boga živoga: “Ostavili su mene, Izvor vode žive, te iskopali sebi kladence, kladence ispucane” (Jr 2,13), odgovor vjere na nezasluženo obećanje spasenja, odgovor ljubavi na žeđ Sina jedinca. (2560 – 2561)

4. Litanije Gospine

Završna molitva: Gospodine, Ti si jedini izvor života, jedini koji možeš napojiti našu žeđ za ljubavlju i prijateljstvom. Hvala ti na tvojoj poniznosti po kojoj se kroz osobu čovjeka, svećenika, daruješ svom narodu u sv. Misi, u sakramentima, u blagoslovu… Danas te posebno molimo za tvoj blagoslov svim svećenicima koji su na službi u svetištu Kraljice Mira, kako bi mogli još više otkriti snagu vjere po kojoj što god od tebe zaištu, ti ćeš učiniti, i da postanu pravi nositelji mira koji će proizlaziti iz njihovog sve jačeg prijateljstva s tobom. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er