SVIJETZANIMLJIVOSTI

PREKRASNO Dječak pješačio 11 kilometara po blatnim cestama kako bi primio sakrament potvrde

Jedan se dječak iz Argentine nedavno posebno potrudio hodajući 11 kilometara po blatnim cestama kako bi primio sakrament potvrde, a vijest je stigla do pape Franje koji mu je poslao blagoslov.

Maximiliano Pavillaux, 11, živi zajedno sa svojim roditeljima i četvero braće i sestara u ruralnom području oko Suipacha, malog grada u pokrajini Buenos Aires, od prosinca 2022. Dječak se cijelu godinu pripremao za primanje sakramenta potvrde koji je bio zakazan za 11. studenog. Kako bi mu pomogla u pripremi, iz tjedna u tjedan, njegova mu je katehistica Eva slala materijale za učenje u njegovu kuću. Međutim, kako se bližio datum sakramenta, sve lošiji vremenski uvjeti prijetili su njegovu odlasku na sv. Potvrdu.

Noć prije krizme, i usred neprestane kiše, Carola i Rolando, Maximilianovi roditelji, počeli su se brinuti jer obiteljska vozila neće moći stići do grada po blatnim seoskim cestama, a traktori koji koriste za rada polja su se pokvarili tog istog tjedna. Postojala je alternativa, hodati 11 km po blatu. Dječak i njegovi roditelji krenuli su u 7 ujutro kako bi mogli stići u crkvu na vrijeme za obred koji će započeti u 10.30. “Čizme su nam potonule u blato, skliznuli smo”, prisjetio se Maximiliano, razgovarajući s ACI Prensa.

Usput se otac našalio s dječačićem: “Kad porasteš, imat ćeš dobru priču za ispričati.” Ali nisu očekivali da će njegova priča doprijeti do toliko ljudi. Po dolasku u župu Gospe od Ružarija u Suipachi, Eva, njegova katehistica, čekala ga je u suzama. Svećenik koji je služio misu spomenuo je dječakov podvig kao primjer za nasljedovanje, a mnogi su mu kasnije prilazili čestitati, prenosi CNA.

Maximilianova je priča proteklih dana dospjela do pape Franje koji mu je iz Rima poslao svoj apostolski blagoslov i dar. Uokvireni apostolski blagoslov i darovi Svetog Oca predani su Maxiju na prošlonedjeljnoj misi koju je predslavio biskup Mauricio Landra, pomoćni biskup Mercedes-Lujána, koji je posebno putovao u Suipachu kako bi uručio Papino priznanje u dječakovim rukama.

“Ne mogu prestati plakati”, izjavila je Maxijeva majka za ACI Prensa, ističući toplinu zajednice Suipacha, koja je došla posjetiti njenog sina i donijela mu darove. Ostalu djecu koja se pripremaju za primanje sakramenta potvrde Maksimilijan je podsjetio „da vas Isus čeka i da će uvijek biti s vama, kao što će biti i sa mnom“.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er