DEVETNICE

Danas započinje devetnica Gospi od Čudotvorne Medaljice

Spomendan Blažene Djevice Marije od Čudotvorne Medaljice slavi se na datum ukazanja Blažene Djevice svetoj Katarini Labouré, 27. studenoga 1830. u Parizu, u kapeli kuće matice Kćeri kršćanske ljubavi. Za tu je medaljicu rečeno: „Oni koji je nose primit će velike milosti.“ Devetnica se moli od 18. do 26. studenoga.

Početna molitva

Znak križa

Pokajanje za počinjene grijehe

Vezani članci

Potom se tri puta ponovi zaziv:

O, Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

Završna molitva

Presveta Djevice, vjerujem u tvoje sveto i neokaljano začeće. Po tome slavnom odlikovanju postala si Majkom Sina Božjega. Isprosi mi od svoga ljubljenog Sina pravu poniznost, čistu ljubav, vjernu poslušnost i potpuno predanje Bogu. Izmoli mi milost da spoznam i vršim u svim okolnostima svoga života Božju volju jer samo tako mogu Boga častiti i njegovo ime slaviti. Moja dobra Majko, izmoli mi ove božanske milosti u vremenu i vječnosti. Tebi neka je slava i hvala uvijeke. Amen.

Zdravo, Marijo… (3 x)

Nakon svake Zdravomarije zaziv:

O, Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

Ovu početnu i završnu molitvu molimo svakoga dana devetnice.

Prvi dan: Prvo ukazanje

Promatrajmo Presvetu Djevicu kako se prvi put ukazuje svetoj Katarini Labouré. Anđeo čuvar vodi pobožnu novakinju i predstavlja je Presvetoj Djevici. Promatrajmo njezinu neizrecivu radost! Jednom ćemo i mi biti sretni budemo li kao sveta Katarina Labouré vjerno radili na svome posvećenju. Radovat ćemo se nebeskoj sreći budemo li izbjegavali isprazne radosti.

Drugi dan: Marijine suze

Promatrajmo Mariju, koja plače zbog zala koja će snaći svijet, zbog teških uvreda nanesenih Srcu Isusovu, njezinu Sinu, zbog preziranja Križa kao i zbog progona njezine drage djece na zemlji. Uzdajmo se u samilosno Srce Majke Marije, molimo i surađujmo na obraćenju svijeta i budimo sudionici njezinih suza!

Treći dan: Marija, naša zaštita

Promatrajmo svoju nebesku Majku kako, ukazujući se, govori svetoj Katarini: »Uvijek ću biti s vama. Neću vas zaboraviti i izmolit ću za vas puninu milosti Srca Isusova, moga Sina…” Budi i meni, neokaljana Djevice, štit i pomoć u svim nevoljama!

Četvrti dan: Drugo ukazanje

Dana 27. studenoga 1830., za vrijeme molitve svetoj Katarini ukazala se Djevica Marija u neizrecivoj ljepoti. Stojeći na zemljinoj kugli, satire glavu paklenoj zmiji. U tome ukazanju vidimo njezinu želju da nas svagda štiti od paklenoga neprijatelja. Zazivajmo Bezgrešnu Majku s pouzdanjem i ljubavlju!

Peti dan: Marijine ruke

Promatrajmo danas sjajne zrake što izlaze iz Marijinih ruku. Presveta Djevica govori nam: „Ove su zrake slika milosti, njima ću obasipati one koji moju medaljicu s pouzdanjem nose.” Ne dopustimo da nam izmaknu tolike milosti! Vapimo gorljivo, ponizno i ustrajno: „O, Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.”

Šesti dan: Treće ukazanje

Promatrajmo Mariju u predivnome sjaju. Okružena s dvanaest zvijezda, smiješi se, prepuna dobrote, nalaže izradbu medaljice i obećava velike milosti svima koji će je s ljubavlju, blagoslovljenu, nositi. Nosimo s pouzdanjem Čudotvornu medaljicu, a Blažena Djevica štitit će nas u svim opasnostima našega života.

Sedmi dan: Zagovornica i zaštitnica

O, predivna Djevice, uzvišena Kraljice, Gospodarice bez ljage, budi moja odvjetnica, moj štit, moje blago na ovoj zemlji, moja tvrđava, moja zaštita u životu i smrti! Ti si radost moga srca i moja slava na nebu! Štiti me u kušnjama i napastima da sigurno stignem k Isusu, tvojemu božanskom Sinu.

Osmi dan: Posrednica svih milosti

O, neokaljana Djevice, daj da zrake koje sjaju iz tvojih djevičanskih ruku rasvijetle moj razum, kako bih bolje spoznao dobro, i da moje srce oživi u vjeri, ufanju i ljubavi.

Deveti dan: Marija pod križem svoga Sina

O, Bezgrešna Djevice i Majko Božja Marijo, učini da Križ, kao znak pobjede, bude i u mojemu životu uzdignut i bude s tobom i tvojim božanskim Sinom najuže povezan. Daj mi milost i snagu da pod križem tvoga Sina stojim s tobom i ustrajem dok se moj zadatak na zemlji ne ispuni.

Na kraju svakoga dana devetnice izmolimo tri Zdravomarije s ovim zazivima:

Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po vlasti koju ti je vječni Otac dao!

Zdravo, Marijo…

O, Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po mudrosti kojom te je tvoj Sin obdario!

Zdravo, Marijo…

O, Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po ljubavi koju ti je Duh Sveti udijelio!

Zdravo, Marijo…

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er