CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

ĐAKOVO: Nadbiskup Hranić izjavio da su svi pozitivni na COVID-19 ….

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 25. lipnja izjavu u povodu zaraze COVID-19 u kojoj, među ostalim, piše da se nadbiskup u miru Marin Srakić osjeća dobro te je hospitaliziran preventivno zbog svoje životne dobi te da su i svi ostali dobro – i oni koji su pozitivni na koronavirus i oni koji se nalaze u samoizolaciji.

Nadbiskup Hranić izrazio je zahvalnost Županijskom Zavodu za javno zdravstvo, epidemiolozima iz Đakova i Osijeka, Gradskom i Županijskom stožeru civilne zaštite, ravnatelju i osoblju Kliničke bolnice Osijek za svu njihovu stručnu brigu, pomoć i susretljivost te svim zaposlenicima koji požrtvovno obavljaju svoju službu.

“Među zaraženim osobama je i nadbiskup u miru mons. Marin Srakić. On nema nikakvih simptoma koji bi upućivali na zarazu. Osjeća se dobro. Hospitaliziran je preventivno radi svoje životne dobi kako bi bio pod liječničkom kontrolom. Nadbiskup je u petak na Svetkovinu Srca Isusova bio na sv. misi u Samostanskoj crkvi Srca Isusova. Budući da do ponedjeljka navečer nitko nije imao nikakvih simptoma, niti je itko znao za zarazu, nadbiskup je slavio sakrament potvrde u subotu i nedjelju. Ta činjenica izaziva strah kod dijela roditelja i krizmanika te smo zahvalni Zavodu za javno zdravstvo koji razmatra poduzimanje potrebnih koraka kako bi se spriječilo potencijalno širenje zaraze i vratio mir svim srcima. Pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić je u subotu predvodio u samostanskoj crkvi sv. misu s doživotnim zavjetima jedne mlade sestre. Zbog toga i zbog našeg zajedničkog života i kontakta s nadbiskupom Marinom, pomoćni biskup je od prekjučer, a od sinoć smo u samoizolaciji i kancelar i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata te i ja zajedno s njima. U samoizolaciji su i svi ostali svećenici, bogoslovi i časne sestre koji su bili u kontaktu s nekim od zaraženih osoba”, piše u izjavi uz molbu za razumijevanjem što je ponovno odgođena krizma u Župi Dobroga Pastira u Đakovu.

“Mogu reći da smo za sada svi dobro: i oni za koje je testiranjem utvrđeno da su pozitivni, a i mi koji smo zbog kontakta s njima u samoizolaciji. Čini se da je virus mutirao, te se pokazuje oslabljenim. Kod oboljelih gotovo da i nema nikakvih simptoma bolesti, što smanjuje i rizik od teškog zdravstvenog stanja te od smrtne opasnosti. Čini se da je i vrijeme njegove inkubacije kraće te se nadamo da neće biti novih slučajeva zaraze. No, svima preporučujemo u molitvu sve oboljele i kod nas, i dalje po Hrvatskoj, i u svijetu. Na osobit način sve vas pozivamo da doista budemo odgovorni i oprezni te da nam se pridružite u molitvi za što skoriji potpuni prestanak pandemije”, piše također u izjavi.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er