SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Čudesno svjedočanstvo o moći škapulara: Kako je škapular spasio svećenika od smrti

Prema zapisima, jedan je svećenik u Francuskoj zahvaljujući škapular ostao živ nakon pokušaja atentata.

Postoje zapisi kako je Bog na više načina nekoga spasio od smrti, a On to čini u skladu s njegovom voljom kako bi ponekad istaknuo veliku vjeru nekog pojedinca, prenosi Aleteia. 

Jedno takvo svjedočanstvo može se pronaći u knjizi “Garment of Grace” (hrv. Milosni odjevni predmet) koji govori o tome kako je Bog spasio život jednom svećeniku zahvaljujući njegovom škapularu.

Naime, jednog se dana francuski svećenik zaputio prema lokalnoj crkvici kako bi slavio misu. Kada je već bio blizu crkve, primijetio je kako je zaboravio na sebe staviti svoj smeđi škapular. Ova ga je činjenica smela te nije mogao zamisliti da će slaviti misu bez da časti i Blaženu Djevicu Mariju sa škapularom. No, ako bi se odlučio vratiti natrag po škapular, zakasnio bi na misu.

Vezani članci

Svećenik je odlučio trčati do svoje sobe, odlučivši da će radije slaviti misu sa škapularom na sebi.

Pretpostavili su da ga metak nije pogodio, no nakon detaljnijeg pregleda uočeno je kako je metak visio na malom smeđem škapularu

Nadalje, u knjizi se navodi kako se za vrijeme misne žrtve svećeniku približio jedan mladić te je izvukao pištolj i pogodio svećenika u leđa. No svjedoci su ostali zaprepašteni kada su primijetili da je svećenik nastavio moliti kao da ništa nije bilo. Pretpostavili su da ga metak nije pogodio, no nakon detaljnijeg pregleda uočeno je kako je metak visio na malom smeđem škapularu zbog kojeg je svećenik skoro zakasnio na misu maloprije.

Iako priča ne navodi detalje – ni ime svećenika, ni datum ni mjesto, nije prvi put da se bilježi kako je neki sveti predmet zaštitio nekoga od smrti, kao što je bio slučaj s vojnikom u II. svjetskom ratu kojega je spasila njegova Biblija.

Ovakvi događaji nam svjedoče o vjeri pojedinaca. Iako nam ti događaji nisu garancija da ćemo biti spašeni nosimo li sa sobom svete predmete, oni svjedoče o potrebi za iskrenom vjerom u Boga. Trebamo imati povjerenje da će uvijek biti s nama, napose u trenucima velike potrebe.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er