MEĐUGORJESVJEDOČANSTVA

Čudesno ozdravljenje u Međugorju: Liječnici su mu dali još par tjedana života, a onda je na ovome mjestu u Međugorju istoga trena ozdravio

Nikog ne pokušavam uvjeriti da postane katolik, samo želim ispričati što mi se dogodilo” Čudesno ozdravljenje u Međugorju: Liječnici su mu dali još par tjedana života, a onda je na ovome mjestu u Međugorju istoga trena ozdravio

David Parkes iz Irske je bio profesionalni nogometaš kada je dobio Crohnovu bolest. Liječnici su mu, nakon mnoštva operacija rekli da ne mogu ništa više učiniti i da mu je ostalo nekoliko tjedana života. Najveća briga bila mu je ostaviti ženu i troje djece od koje jedno zbog bolesti, treba snažnog oca.

Nakon dvije sezone s ‘Hoopsima’ i nedugo nakon potpisivanja ugovora za ‘Waterford’, Parkesova karijera prekinuta je nakon što mu je u 27. godini dijagnosticirana bolest koja je promijenila život. “Tijekom moje posljednje sezone s Waterfordom imao sam poteškoća s crijevima,” kaže David.

“Kada sam na kraju otišao vidjeti što nije u redu, dijagnosticirana mi je Crohnova bolest, skoro sam izgubio pola moje tjelesne težine. “Morao sam odustati od nogometa, nisam više bio fizički sposoban za to. Odustao sam od nogometa i ušao u glazbeni biznis, sve dok nisam bio zbiljno bolestan, 1977. godine.

“Tada sam imao već 14 godina tešku bolest, 10 velikih operacija, a onda mi je rečeno da imam dva tjedna života.” Tih 14 godina bilo je nevjerojatno teško razdoblje za obitelj, jer David i Anne imali su troje djece i pokušavali pomoći svom sinu Kenu, koji je rođen s cističnom fibrozom.

Tijekom godina, David je počeo raditi u hotelu Burlington kao vođa benda i do 1989. godine njegovo zdravlje je potpuno nazadovalo. “Otišao sam na operaciju na Badnjak i kao takav nisam imao dobar oporavak”, objašnjava.

“Dva tjedna nakon toga, otišao sam na drugu operaciju i nakon 11-satne operacije, došli su liječnici i stali na kraj kreveta i rekli ‘slušaj, ne možemo više ništa učiniti za tebe, imaš samo nekoliko tjedana života’.

“Plakao sam 24 sata, Anne je bila sa mnom i teško joj je bilo je jer pokušavala pomoći i djeci. “Sljedeći dan sam jednostavno odlučio da jedina stvar o kojoj bih se trebao brinuti nisam ja, nego Anne i troje djece.”

Budući da je zbog bolesti ostao bez posla, bend iz Burlingtona održao je dobrotvornu večer u znak pomoći Davidovoj obitelji u hotelu Green Isle u pokušaju financijske pomoći.

Dvije osobe su se pojavile na dobrotvornoj večeri koje su vodile hodočašća, a Davidu i Ani su ponudili putovanje u mjesto zvano Međugorje, u Bosni i Hercegovini. “Tu se promijenio cijeli moj život, trenutno sam ozdravio u Međugorju”, kaže David.

Naime, oko Uskrsa, Anne i David su krenuli punim avionom od 165 sjedala.

“Potpuno sam izgubio vjeru. Bio sam ljut zbog Kenove (sin) bolesti i vlastite bolesti, mislio sam da ne dobivam nikakve usluge. “Kad su mi ponudili ovotjedno hodočašće, borio sam se protiv toga. Nisam imao interesa ići. Otišao sam dijelom zato što sam se osjećao kao da je to moj posljednji odmor s Anne.

“Išli smo sa grupom, a duhovni voditelj grupe bio je svećenik iz Chicaga po imenu, otac Peter Mary Rookey. “Imao je nevjerojatnu reputaciju da ima dar iscjeljivanja. Kad sam ga upoznao, bio sam potpuno odbijen jer je bio tipičan drski Amerikanac.

Sve ono: ‘Bog te voli’, ‘aleluja’. “Osjećao sam užas u autobusu od zračne luke do Međugorja. Svi se mole, a meni je jako loše u autobusu od bolova u trbuhu i pozlilo mi je. Ovaj tip je tamo i kaže ‘Bog te voli, Bog te blagoslovio, tu i tamo ćemo moliti još jednu krunicu’. “Dok sam stigao u Međugorje, samo sam htio kući.

“Sljedeći dan, svećenik održava neku ceremoniju ozdravljenja na groblju iza crkve. Stajao sam tamo tri sata i ismijavao ga jer kad bi pomazao ljude, stavio ruke na njih, oni bi padali na zemlju. “To je fenomen poznat kao počivanje u Duhu i samo sam mislio da je ovo histerija”.

Na kraju, nakon što su me ljudi pitali je li želim, došao je do mene i pomazao me. Pao sam i ja “Odmarao sam se duhom 20 minuta i ustao sam sa zemlje bez boli, bez povraćanja. Otišao i pojeo hamburger, bez da sam to primijetio. Tek kad mi je Anne to rekla, da nisam bio u kupaonici, niti povraćao i počeo sam stajati uspravno.”

Kad je David stigao kući, morao je odmah otići liječniku na dodatne pretrage, a kad je stigao, doktor je samo rekao “nastavi to što radiš, jer djeluje”. 10 tjedana kasnije, dobio je poziv od liječnika kako bi ga obavijestio da u njegovom tijelu nema više niti jednog znaka Crohnove bolesti.

Od tog dana David je počeo obilaziti svijet radeći kršćanske koncerte i pričati priču o tome što mu se dogodilo. Danas David dovodi svog sina Kena u bolnicu Tallaght tri puta tjedno na dijalizu i nastavlja proizvoditi glazbu.

David je snažan pjevač i objavio je sedam albuma sa svojim posljednjim pod nazivom: Remember Me. “Ne pokušavam nikome ništa dokazati niti pokušavam uvjeriti te ljude da postanu katolici”, kaže David. “Sve što radim je da govorim mi se dogodilo. Uzmite ili ostavite. Bilo je to čudo. Čuda se doista događaju,” kaže David za echo.ie

Čudesno ozdravljenje u Međugorju

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er