VJERA I DUHOVNOST

Božja je ljubav poput majčine, kaže papa Franjo

On nas ne može zaboraviti jer ne može biti nevjeran samom sebi Bog nas voli kao majka, ne može nas zaboraviti i ne može biti nevjeran sebi, kazao je papa Franjo tijekom jutarnje mise u Kući svete Marte.

Crpeći iz Prvog čitanja iz Knjige Postanka, podsjetio je na Božje obećanje da će održati svoj savez s Abrahamom. Božja ljubav, rekao je papa Franjo, takva je da je On nikada neće zaboraviti. Prisjetio se plavog i ljubičastog “nezaboravnog” cvijeća koje se nudi u Argentini za Majčin dan. Božja ljubav je poput ljubavi majke. Nikad nas ne zaboravlja. Nikada. On je vjeran svom savezu. To nam daje sigurnost. Božja nas vjernost, nastavio je papa Franjo, vodi u radost piše Aleteia

Poput Abrahama, naša radost proizlazi iz toga što se možemo radovati u nadi jer svatko od nas zna da čak i ako nismo vjerni, Bog jest, kao što je ilustrirano u epizodi Dobrog lopova: Bog se ne može odreći sebe, ne može se odreći nas, ne može se odreći svoje ljubavi i ne može se odreći svog naroda. Jer On nas ljubi i to je Božja vjernost rekao je Papa te se zatim osvrnuo na činjenicu da kada tražimo sakrament pokore ne smijemo to činiti kao da idemo u praonicu rublja isprati prljavštinu: „Ne. Idemo na ispovijed da primimo ljubav ovog vjernog Boga koji nas uvijek čeka. Stalno.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker