REGIJAVIJESTI

BiH, porast broja oboljelih od COVID19. Jel prosvjed protiv mise za Bleiburg u Sarajevu jedna žarišna točka?

3 dana za redom BiH točnije Sarajevo bilježi veliki porast novo zaraženih COVID19. Pošto je prije 3 tjedna bila misa za poginule Bleiburga u Sarajevu, slike i scene ispred katedrale, nakvi prosvijednici Antifa, AntiDayton BiH, i razne kvazi organizacije su se okupile ispred katedrale prosvjedujući protiv kardinala Vinka Puljića i hrvatskih uzvanika na misi.

”Skoro tri epidemiološke bombe (masovna javna okupljanja) aktivirane su u Sarajevu u proteklih dvadesetak dana, suprotno preporukama kriznih stožera!”, naveo je na svom službenom Facebook profilu Adem Zalihić iz Hitne pomoći KS. Zalihić je kroz navedene teze postavio pitanja i istovremeno ponudio odgovore na njih glede zabrinjavajućeg porasta broja. zaraženih u KS.

“Tko ih je organizirao, znamo – Tko je na njima sudjelovao znamo – Da li su doprinijele pojavi povećanog broja Covid-19 pozitivnih slučajeva u Sarajevu, ne znamo – Tko ih je dozvolio ne znamo – Tko će / hoće li snositi posljedice, ako se utvrdi odgovornost, ne znamo”, napisao je Zalihić, djelatnik hitne pomoći Bolnice Sarajevo.

Nadamo se da nećemo gledati prizore bolesti i ožujka i travnja, mada neki epidemiolozi tvrde da je virus mutirao u pozitivnom smislu, nema više teške kliničke nuspojave respiratornih problema. Također WHO navodi da bi se korištenje maska više odrazilo na suzbijanje širenja virusa nego uvođenje karantena za pozitivne. Pošto su mediji prenijeli mnogo toga u vezi virusa, pa tako i dezinformacija, ljudi više ne znaju koga slušati, dok jedni tvrde jedno, drugi tvrde suprotno. Što je sigurno, još nemamo vakcinu niti lijek, nadamo se da će biti uskoro plasiran po najavama nekih svijetskih poznatih labaratorija koji vrše već testiranja vakcina i lijekova.

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er