VJERA I DUHOVNOST

Benedikt XVI. o strašnom uništenju koje bi po proroštvu Fatime moglo udariti Zemlju

Benedikt XVI. o strašnom uništenju koje bi po proroštvu Fatime moglo udariti Zemlju – U svibnju 2023. godine navršit će se 106 godina od Marijinih ukazanja u Fátimi, troje djece, od kojih su dvoje sveci Katoličke Crkve, a treća je u postupku. Ukazanja su to koja su obilježila povijest i nagovijestila budućnost svijeta.

Mnogi pokušavaju odgonetnuti fatimsku poruku, no sestra Lucija, jedna o vidjelica rekla je da njezino tumačenje ne pripada pojedincima, već Crkvi, naglasivši da jedino Crkva može protumačiti znakove i simbole koje je Gospa u Fátimi poručila vjernicima te biti pouzdan vodič u razumijevanju onoga što nam Bog želi otkriti.

Crkva je to i učinila 2000. godine, kad je tadašnji kardinal Joseph Ratzinger, predstojnik Kongregacije za nauk vjere, a kasniji papa Benedikt XVI., objavio dugačak teološki komentar i tumačenje „treće tajne”.

U svojem komentaru objašnjava znakove i simbole u Gospinim porukama i izlaže nam nevjerojatna otkrića pa tako se dotiče i najstrašnijeg djela tajni, katastrofu, koja bi po proročanstvima mogla udariti Zemlju.

Fatimska tajna kaže: “… Lijevo od Gospe i malo gore, vidjeli smo anđela s plamenim mačem u lijevoj ruci; blješteći, odavao je plamen koji je izgledao kao da će zapaliti svijet; ali su umrli u dodiru sa sjajem koji je Gospa zračila prema njemu iz njezine desne ruke..“

Sestra Lucija dodaje: “Vrh koplja se kao plamen podiže i dodiruje os zemlje. Ona zadrhti. Pokopane su planine, gradovi, mjesta i sela sa svojim stanovnicima. More, rijeke i oblaci izlaze iz njihovih granica, prelijevajući se i dovodeći u vrtlogu kuće i ljude u broju koji nije moguće izbrojati. To je pročišćavanje svijeta dok ponire u grijeh. Mržnja i ambicija uzrokuju razoran rat!”

Kardinal Ratzinger, kasnije Benedikt XVI ovo je poglavlje o uništenju protumačio je na sljedeći način:

“Anđeo s plamenim mačem s lijeve strane Majke Božje odražava slične slike u Knjizi Otkrivenja. To predstavlja prijetnju presude koja se nadvija nad svijetom. Danas se mogućnost da bi svijet mogao pretvoriti u pepeo vatrenim morem više ne čini čistom fantazijom: sam je čovjek svojim izumima iskovao plameni mač. Vizija tada pokazuje snagu koja stoji nasuprot sili uništenja – sjaj Majke Božje i, proizilazeći iz toga na određeni način, poziv na pokoru. Na taj je način naglašena važnost ljudske slobode: budućnost zapravo nije nepromjenjivo postavljena..

Treba naglasiti važnost ljudske slobode: budućnost nije zadana činjenica i nije zapisana u kamenu. Slika koju su djeca vidjela nije slika zadane budućnosti u kojoj se ništa ne može promijeniti. Štoviše, smisao ukazanja jest naglasiti ljudsku slobodu i potaknuti ljude da se tom slobodom koriste za dobro. (…) (Ukazanje) želi pokrenuti snage promjene u pravom smjeru.

Suprotno od popularnog vjerovanja, Gospina ukazanja u Fátimi nisu slika onoga što će se dogoditi. Ona su slika onoga što bi se moglo dogoditi ako ne odgovorimo na Majčin poziv na pokoru i obraćenje srca. Mi imamo slobodnu volju i trebamo ju koristiti na dobro čovječanstva…. —Kardinal Joseph Ratzinger (BENEDIKT XVI.), Iz Teološkog komentara Fatimske poruke.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er